Diari Més

Música

La 22a edició del Dixieland arriba a la ciutat amb el Trenet turístic

Enguany, el festival posa el focus en el jazz que es desenvolupava a Europa a principis del segle XX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 22a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona va arribar ahir la ciutat amb el Trenet turístic. Des de la plaça de la UNESCO, davant de l’Hotel Imperial Tarraco, fins al Teatre Metropol, la Small River Dixie va oferir la seva música a tots els tarragonins.

El Serrallo, la plaça Imperial Tarraco i la Catedral van ser algunes de les parades que va fer el Trenet, per tal que la banda toqués alguna peça als espectadors espontanis. Un grup de deu persones que ocupaven les files del darrere del Trenet no desaprofitaven l’oportunitat per ballar.

L’acte d’ahir va ser només un petit tastet del què es viurà aquest cap de setmana a la ciutat. «Aquest festival té l’essència d’una festa major: a tot arreu hi haurà actes festius», explica el director artístic Kike Colmenar. Marina & The Kats i Juli Aymí al clarinet van protagonitzar el concert inaugural, que va tenir lloc al Bar del Teatre Metropol ahir al vespre. Durant tot el cap de setmana, hi haurà més de 100 actes dirigits a totes les edats.

El jazz a Europa

Enguany, el festival posa el focus en el jazz i en les músiques que durant la primera meitat del segle XX es van desenvolupar a Europa, i es van popularitzar com als Estats Units. Les bandes i els artistes que visitaran la ciutat durant aquest cap de setmana, des d’Àustria, França, Regne Unit, Itàlia o Alemanya, recorden melodies i sonoritats que van des del jazz manouche, passant pel cabaret berlinès, i fins a la música de Renato Carosone.

La banda Small River Dixie va passejar pels carrers de la ciutat oferint la seva música.

La 22a edició del Dixieland arriba a la ciutat amb el Trenet turísticCristina Aguilar

tracking