Diari Més

Denúncia

Veïns del Parc de la Ciutat denuncien que hi ha persones que utilitzen la zona per orinar i defecar

Critiquen especialment a les persones que utilitzen el parc per orinar i defecar

Els veïns del Parc de la Ciutat es queixen de les deixalles i l'incivisme

Els veïns del Parc de la Ciutat es queixen de les deixalles i l'incivismeCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els habituals del Parc de la Ciutat cada dia troben tot tipus de deixalles repartides pels racons de l’espai. Des de papers i llaunes buides a excrements. Els ciutadans que surten a passejar el gos pel parc i els veïns denuncien que, al llarg de tot el dia, hi ha persones que no recullen el que embruten, ni el seu gos ni ells mateixos.

Els veïns de la zona han detectat que, en tot moment, és habitual veure gent amb ampolles de cervesa que s’estan en un racó del parc i que, en acabar, deixen tota la brossa allí on s’havien assentat. A més, «et pots trobar en qualsevol moment algú que apareix d’un racó amagat pujant-se els pantalons. Hi ha qui ve a fer les seves necessitats aquí mateix al parc», explica una senyora, que cada matí passeja el gos pel Parc de la Ciutat. Ella i un petit grup de gent gran, segons comenta, en algunes ocasions han netejat els excrements de gossos d’amos que no es preocupen de fer-ho, i s’han dedicat a tapar els clots de la zona de pipicà amb pedres.

No és l’única que explica que hi ha qui utilitza el parc com un lavabo públic. Un dels veïns, que veu el parc des del balcó de casa seva, diu: «Sobretot als racons del parc, allí on hi ha més matolls, de tant en tant veus algú orinant, i fins i tot qui s’incorpora mentre es torna a posar la roba a lloc». Se senten especialment molestes algunes persones que van al parc amb els seus fills, ja que diuen que han d’estar constantment atents a què els infants, sobretot els més petits, no toquin les restes que han deixat pel parc. Per exemple, una parella que passeja pel parc amb la seva filla de quatre anys, que deia haver d’estar «alerta constantment quan està jugant a la gespa».

El que tots veïns reconeixen és que no és fàcil mantenir el parc net a totes hores, si la gent que l’embruta no és la responsable de netejar-lo.

«Els jardins estan molt ben cuidats, i es veu que hi ha una tasca de manteniment, però no poden estar pendents les vint-i-quatre hores del dia», comenta una dona, que cada matí creua el parc per anar a treballar. «El parc està molt millor d’ençà que tanquen a la nit, però, tot i així, els serveis de neteja s’ho deuen trobar tot desastrós», comenta una dona, que als matins passeja dos gossos pel parc.

tracking