Diari Més

Sucessos

El mòbil econòmic pren força com a causa de la mort de la dona dels Pallaresos

El jutge li imputa al detingut, R.F. un delicte d'homicidi i ocultació de cadàver.
La desapareguda va denunciar al detingut per estafa i el fiscal li sol·licitava 6 anys de presó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció 3 de Tarragona va acordar, ahir a la tarda, presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi amb ocultació de cadàver per a l’empresari i veí de Tarragona que va ser detingut dimarts, en relació a la desaparició de Carmen Gallart, dels Pallaresos, el passat juny. L’home, R.F., és el propietari d’una immobiliària situada a la Rambla Nova de la ciutat. Després que dimarts s’acollís al dret de no declarar davant dels Mossos d’Esquadra, l’home va comparèixer ahir davant del jutge i va optar, igualment, per no prestar declaració. El jutge va aixecar parcialment el secret de sumari, però la causa continua oberta. La fiscalia i l’acusació particular sol·licitaven el seu ingrés a presó.

Segons va explicar l’advocat de l’acusació particular, Antoni Mendía, el jutge va acordar l’ingrés a presó del sospitós pels nombrosos «indicis» i «evidències» que van portar els investigadors a creure que R.F. hauria acabat amb la vida de Carmen Gallart per un mòbil econòmic. Per la seva banda, l’advocat de la defensa, Joan Carles Cobo, va lamentar que no havien disposat de prou temps per analitzar el sumari i conèixer de què s’acusa el seu client. El lletrat va afirmar que R.F. «nega rotundament els fets» i va demanar que es respectés la presumpció d’innocència. L’advocat va insistir que els fets poden tenir «qualsevol explicació» i que la dona continua desapareguda.

Tres escorcolls

Els Mossos d’Esquadra van dur a terme, aquest dimarts, tres escorcolls, dos d’ells a un habitatge i a la immobiliària de Tarragona i, un altre, a un domicili d’Almoster. La víctima, Carmen Gallart, va ser vista per últim cop el 18 de juny del 2015 als Pallaresos quan es disposava a agafar un autobús cap a Tarragona, a la parada situada a la carretera de Santes Creus dels Pallaresos. Es creu que la dona s’hauria trobat amb el detingut aquell mateix dia, amb qui mantenia un litigi judicial per un cas d’estafa. Gallart havia denunciat R.F. per un cas d’estafa arran d’una operació immobiliària per la qual va quedar «arruïnada», segons va dir el lletrat de la seva família. El judici es manté senyalat per mitjans de maig i la fiscalia sol·licita sis anys de presó i una indemnització de 2 milions d’euros.

Proves pendents d’analitzar

Els agents haurien trobat sang al vehicle del detingut, però encara cal determinar si aquesta correspon a la desapareguda des de fa més de vuit mesos. El detingut podria ser exparella de la víctima. Des d’un primer moment, el cos policial va desestimar que la desaparició fos voluntària, ja que la dona tenia els seus pares, d’edat avançada a càrrec. Llavors, la investigació va passar a mans de la Unitat Central de Persones Desaparegudes.

Els Mossos d’Esquadra també van constatar que R.F. havia contractat un detectiu per seguir les rutines de la dona i, també, les d’altra gent del seu entorn. Sospiten que estava obsessionat amb ella. A més, l’acusat també està sent investigat per un jutjat de Reus per proferir amenaces a l’antic advocat de Gallart.

Desapareguda, després de vuit mesos El cos de Carmen Gallart continua desaparegut després de més de vuit mesos. En aquest temps, veïns i familiars s’havien bolcat amb l’esperança de trobar-la en vida. Així, havien dut a terme recerques en barrancs i als voltants dels Pallaresos. Veïns propers a la família asseguraven que «és una dona que es feia estimar i que sempre parlava amb tothom». Les xarxes socials s’omplien, en els darrers mesos, de missatges de suport.

Captura d'un frame de vídeo amb un pla obert de l'acusat, custodiat pels Mossos, a punt d'entrar al vehicle policial, el 16 de març del 2016

presó, acusat, desapareguda, Els Pallaresos, jutge, homicidi, donaACN

tracking