Diari Més

SUCESSOS

El jutge decreta presó per l'home detingut ahir com a presumpte assasí de la dona dels Pallaresos

El detingut, R.F.F. està vinculat a una immobiliària ubicada a la Rambla Nova
L'acusació és per un delicte d'homicidi amb ocultació de cadàver

Captura d'un frame de vídeo amb un primer pla de l'acusat de l'homicidi d'una dona als Pallaresos, al costat d'un mosso, abans d'entrar al vehicle policial. Imatge del 16 de març del 2016

dona, Els Pallaresos, acusat, desapareguda, presó, jutge, homicidiSegura R

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona ha decretat presó per a l'empresari i veí de Tarragona, detingut ahir, com a presumpte responsable de la mort de la dona desapareguda als Pallaresos, el passat juny, Carmen Gallart. Tot i que en la seva compareixença davant del jutge ha negat declarar sobre els fets, l'interrogatori d'aquest dimarts hauria sigut clau perquè el sospitós acabés confessant. Els Mossos d’Esquadra van dur a terme tres escorcolls, dos d’ells a Tarragona i un a un domicili d’Almoster. De fet, van registrar l’empresa immobiliària del detingut situada a la Rambla Nova de Tarragona. Es preveu que l’empresari passi a disposició judicial demà.

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dimarts al matí un empresari i veí de Tarragona pel presumpte homicidi d’una dona de 65 anys que vivia als Pallaresos i que va desaparèixer el passat mes de juny. El cos policial va obrir diligències d’investigació i va dur a terme ahir tres escorcolls en dos domicilis –de Reus i Tarragona– i en l’empresa immobiliària de l’arrestat, situada a la Rambla Nova de Tarragona. La dona, Carmen Gallart, va ser vista per últim cop el 18 de juny del 2015 als Pallaresos quan es disposava a agafar un autobús cap a Tarragona, a la parada situada a la carretera de Santes Creus dels Pallaresos. El cas es troba secret de sumari i el detingut podria passar a disposició judicial demà.

Els agents haurien trobat sang al vehicle del detingut i ara falta analitzar-la

Segons avançava ahir Cadena SER, els agents de la policia catalana van inspeccionar el cotxe del detingut, de nacionalitat espanyola, i hi van trobar restes de sang. La investigació del cas continua oberta perquè ara cal determinar si la sang trobada correspon a la dona desapareguda des de fa més de vuit mesos. Tot i això, hi hauria altres indicis que haurien portat als agents a sospitar del detingut, qui podria ser l’exparella de la desapareguda.

El cos policial hauria desestimat la desaparició voluntària des d’un primer moment

Fonts pròximes a la investigació destaquen que els Mossos van desestimar, des d’un primer moment, que la desaparició fos voluntària, atès que la dona tenia els seus pares, d’edat avançada, a càrrec. La investigació va passar a mans de la Unitat Central de Persones Desaparegudes del Cos de Mossos d’Esquadra, situada a Sabadell. La policia sosté que la dona no va desaparèixer voluntàriament i que aquell dia es va trobar amb el detingut, amb qui mantenia un litigi judicial per un cas d’estafa. L’home hauria anat a judici per estafar a la dona desapareguda i el va perdre. Després de més de vuit mesos encara no hi ha cap rastre de la dona i els Mossos d’Esquadra creuen que l’acusat hauria acabat amb la seva vida.

El mòbil econòmic s’apunta com la principal hipòtesi del crim. Carmen Gallart va denunciar l’home per un delicte d’estafa i la fiscalia li demanava sis anys de presó i el pagament de dos milions d’euros. L’home estava a l’espera de judici i els investigadors sospiten que l’individu li hauria demanat que es veiessin per tal de resoldre el conflicte amb un acord econòmic. La trobada s’hauria produït el mateix dia de la desaparició. A més, fonts coneixedores de la investigació van apuntar ahir que l’home va contractar els serveis d’un detectiu privat per conèixer quines rutines seguia i que estava molt obsessionat amb ella.

Una dona «molt apreciada»

L’alcalde dels Pallaresos, Pep Nolla, assegurava ahir que «la desapareguda era una dona molt apreciada i formava part d’una família coneguda al municipi». Va recordar que «es movia força per la zona comercial de la localitat, prop de la parada d’autobús en la qual l’haurien vist per últim cop».

El batlle va recordar que «els cossos policials i els bombers van realitzar diverses recerques, ja fos a peu pla o utilitzant l’helicòpter». A més, va destacar que, el juny passat, familiars, amics i veïns van dur a terme una batuda pels Pallaresos i pels afores del municipi. Des d’aleshores, els cartells que recorden la malaurada desaparició s’han multiplicat i les xarxes socials també s’han omplert de detalls d’alguns veïns, que explicaven quan l’havien vist per última vegada.

tracking