Diari Més

URBANISME

Una desena de famílies de les parcel·les Iborra volen evitar que s'enderroquin els seus habitatges

El plenari de divendres acceptarà la cessió de Foment del tram de l’antiga variant de la N-340 a la zona de la Vall de l’Arrabassada

Els veïns de les parcel·les Iborra es resisteixen a abandonar la zona.

Els veïns de les parcel·les Iborra es resisteixen a abandonar la zona.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona fa un primer pas per impulsar el desenvolupament urbanístic de part de la zona de Llevant. El plenari d’aquest divendres busca aprovar la cessió del Ministeri de Foment del tram de l’antiga variant de la carretera nacional 340 a la zona de la Vall de l’Arrabassada. Aquest fer arriba carregat de polèmica, ja que fins a deu famílies viuen amb impotència el futur enderrocament dels seus habitatges, situats prop de l’estadi del Nàstic. Els afectats viuen, concretament, a la zona coneguda com a parcel·les Iborra i aquests es resisteixen a abandonar els seus habitatges arran del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). En total, fins a deu famílies viuen amb malestar i, alguns, lamenten entreveure la resignació, davant del futur enderrocament de casa seva.

Fa un mes, representants de l’Ajuntament van reunir-se amb els afectats i els van prometre que vetllarien per ells i els buscarien habitatges alternatius situats prop del camp del Nàstic. Tot i això, diversos veïns reivindiquen la necessitat de rebre per escrit l’acord entre l’Ajuntament i els afectats, en el qual es defineixi les contraprestacions, és a dir, «quin serà l’intercanvi de propietats i que quedi clar el traspàs d’aquestes en el cas que es tracti d’una herència», segons destaca el veí Daniel Arfelis. De fet, reivindica que «estem disposats a fer les modificacions pertinents als nostres habitatges i arranjar-los en consonància amb l’entorn. No volem marxar, els nostres pares són gent que ha treballat tota la vida per poder viure i mantenir el seu habitatge i no té sentit que ara ens facin fora».

La cessió de Foment del tram de l’antiga variant CN.340 és el primer pas per a la urbanització de tota una zona que es desenvoluparà a través de dos plans de millora urbana, el del Nàstic i el de les parcel·les Iborra.

La portaveu socialista, Begoña Floria, va explicar ahir que «el desenvolupament urbanístic d’aquesta zona s’allargarà entre vuit i deu anys i ara fem el primer pas. El pla de millora del Nàstic ja està enllestit, mentre que el de parcel·les Iborra es començarà a treballar aviat». A més, va assegurar que es podrà començar a treballar per urbanitzar aquest tram de l’antiga variant, després de la celebració dels Jocs Mediterranis, duran el segon semestre del 2017.

La longitud d’aquest tram és de 780 metres i està situada entre l’actual circumval·lació i la Via Augusta. Cal destacar que es preveu la construcció de 750 habitatges en aquesta zona que també inclou un espai per a equipaments.

«No ens han deixat fer reformes»

Entre els afectats asseguren que fa més de deu anys que demanen l’autorització per instal·lar el clavegueram, però que des del consistori els ho han impedit. La veïna Maria José Galiana subratlla que «ens han acusat, en diverses ocasions, de no haver arranjat els espais, però la veritat és que no ens han deixat».A més, lamenta que «ens volen fer fora, ja sigui de bones maneres o tot el contrari». En aquest sentit, assegura que «som famílies humils i, bona part, són persones d’edat avançada que pateixen perquè veuen que s’han esforçat tota la vida per tenir una casa».

El veí Daniel Arfelis destaca que «estem disposats a posar en marxa una cooperativa de veïns per ajudar-nos mútuament i assolir els diners necessaris per dur a terme les reformes que siguin necessàries de la futura urbanització». Els veïns esperen que el consistori els lliuri un acord escrit en menys d’un mes.

tracking