Diari Més

Infraestructures

La residència de La Mercè acabarà la rehabilitació durant el 2017

Les plantes de la 1 a la 4 no s’havien pogut reformar perquè Santa Tecla hi tenia el sociosanitari

La residència de La Mercè acabarà la rehabilitació durant el 2017

La residència de La Mercè acabarà la rehabilitació durant el 2017Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència de gent gran La Mercè ja ha tret a concurs públic la redacció de la fase final del seu projecte de reformes estructurals. El centre, de titularitat de la Generalitat, remodelarà les plantes de la 1 a la 4, les últimes que queden sense reformar. De moment, ja ha acabat el període de licitació en concurs públic d’Infraestructures de la Generalitat Catalunya, que dota de 323.203 euros a l’assistència tècnica per la redacció del projecte i direcció de les obres. En total, 45 empreses han presentat les seves ofertes.

La primera fase de remodelació de la residència es va finalitzar el 2010, i va servir per reforçar i rehabilitar totes les altres plantes, de la 5 a la 13. A més, també es va construir un nou nucli de comunicacions verticals, és a dir, d’escales i ascensors per accedir a tots els pisos. Es preveu que la reforma que es realitzi en aquesta última fase tingui unes característiques similars a la de fa sis anys.

Les quatre primeres plantes havien quedat excloses del projecte inicial perquè Santa Tecla hi tenia instal·lat un centre sociosanitari. Santa Tecla, però, va decidir traslladar els seus serveis poc després d’iniciar les obres a la resta d’edifici, deixant l’espai sense ús. Gràcies a això, actualment es poden dur a terme les obres necessaries per adequar les instal·lacions.

Des de la Generalitat preveuen que es puguin posar en marxar fins al 2017. Ara per ara, cal esperar que s’esculli l’empresa que redactarà el projecte, tasca per la qual es concedeix un termini inicial de sis mesos.

Més de quatre milions

Cada una de les fases del projecte compta amb un pressupost propi, tot i així, el total estimat que es dedicarà a la rehabilitació i reforç estructural de les quatre plantes inferiors és de 4.550.000 euros, una partida que ja es va incloure en el Pla Econòmic Financer (PEF) d’Infraestructures, aprovat per acord de Govern el passat mes de juliol de 2015.

D’aquests més de 300.000 euros en total que es dediquen a la redacció del projecte, la Generalitat en destina 226.242 euros a cobrir els salaris de l’equip d’arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers, per redactar el projecte, i 96.961 euros per portar la direcció de les obres de rehabilitació i reforç estructural de les plantes.

tracking