Diari Més

La Germandat del Sant Ecce-Homo celebra 25 anys portant el pas a espatlles

L'entitat ha pujat el misteri fins al santuari del Llorito i vol dedicar l'acte a tots aquells portants que ja no hi són

Durant el trajecte, els antic portants, i algun d'actual, han fet alguna parada per recuperar forces.

La Germandat del Sant Ecce-Homo celebra 25 anys portant el pas a espatllesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enguany, la Germandat del Sant Ecce-Homo està de celebració. Fa 25 anys que porten el pas a espatlles. És per això que aquest diumenge al matí han fet un acte sencill i íntim. Antics portants del pas, i alguns d’actuals, han portat el pas des de la rotonda situada al nou accés del camí del Llorito fins al santuari del Llorito.

L’acte ha estat tranquil, solemne i íntim. I és que la Germandat està encara de dol, després de la defunció recent d’un dels portants, molt conegut a la ciutat, en Pere Boada. «No hem volgut fer un gran acte multitudinari», explica la presidenta de l’entitat Elvira Ferrando.

Quan han arribat, entre esforços, davant del santuari del Llorito, han fet una pregària i una reverència davant del mossèn, el Padre Mario. Aquest acte té un sentit especial per l’entitat setmanasantera, ja que cada Divendres Sant a la matinada, la Germandat celebra el seu Viacrucis amb el Sant Crist fins a l’església del Llorito. En aquesta ocasió, els portants han pogut pujar el misteri.

«Ha estat un acte emotiu i casolà. Volem dedicar aquests 2 quilòmetres i mig de recorregut a aquells portants que ja no són entre nosaltres», explicava emocionada la presidenta de l’entitat, Elvira Ferrando.

tracking