Diari Més

La segona adjudicatària del Palau d'Esports accepta ocupar-se de les obres

Calaf, Sau i Copisa solucionen la problemàtica arran de la renúncia de Dragados, Garcia Riera i Rubau i els treballs podrien començar a meitats d’abril

Imatge virtual de la façana del futur equipament.

La segona adjudicatària del Palau d'Esports accepta ocupar-se de les obresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat, finalment, l’obra del Palau d’Esports de Tarragona a la segona empresa classificada dins del concurs públic, la Unió Temporal d’Empreses formada per Calaf, Sau i Copisa. Tot i que encara no s’ha signat el contracte, el delegat territorial, Òscar Peris, va explicar ahir que «l’empresa ja ha presentat tota la documentació necessària i ens hem de congratular perquè ho ha fet amb un temps més ràpid de reacció del que esperàvem». Així, va destacar que «només patirem un petit decalatge de quinze dies en el contracte», en comparació amb els terminis que s’haurien dut a terme si la primera adjudicatària no hagués renunciat.

Cal recordar que la UTE formada per Dragados, Garcia Riera i Rubau va renunciar a dur a terme aquest projecte, fa poques setmanes, i el Govern de la Generalitat va atorgar un termini d’un mes a la segona classificada per pronunciar-se al respecte. Infraestructures.cat ha adjudicat l’obra per un import de 8.062.331, 36 euros i dotze mesos de termini. Aquesta xifra representa una lleugera rebaixa en comparació al cost estipulat per la primera adjudicatària, que rondava els 8.100.000 euros –tot i que aquest preveia un termini d’execució menor, d’onze mesos i mig–. Per la seva banda, el tercer tinent d’alcalde pel Comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, va celebrar la notícia i va destacar que «el contratemps de Dragados pràcticament no ens altera el calendari, perquè estava previst iniciar les obres el 29 de març i, ara, ens desplaçarem cap a meitats d’abril». Tant Villamayor com Peris van mostrar la seva confiança cap a la nova adjudicatària encara que Copisa està sent investigada pel cas Pujol i van agrair la «celeritat» amb la qual ha respost al requeriment de la Generalitat. D’aquesta manera, van assegurar que no hi ha dubtes en la construcció d’un equipament que «ha de ser un dels grans llegats per a la ciutat arran dels Jocs», segons apuntava Villamayor. El Palau d’Esports, per a 5.000 espectadors, quedarà integrat a l’Anella Mediterrània que es construeix al barri de Campclar.

Respecte a la renúncia de la primeraclassificada, Villamayor va explicar que «entenem que perdrà la fiança que va dipositar». Les obres hauran d’estar enllestides el març de 2017, l’any dels Jocs Mediterranis. «Tenim clar que les dates dels Jocs són unes i haurà d’estar acabat», va afegir Òscar Peris.

D’altra banda, Villamayor va mostrar-se convençut que «el calendari d’equipaments dels Jocs Mediterranis continua endavant». Així, va reiterar el compromís per «construir una piscina de 50 metres a l’Anella Mediterrània. El projecte es complementarà amb la millora de les obres de les piscines ja existents». En aquest sentit, va treure ferro a la polèmica que s’ha generat al voltant d’aquest equipament, ja que l’Ajuntament va obrir la possibilitat a utilitzar una piscina olímpica propera, com la del Club Natació Reus Ploms, enlloc d’invertir. A més, va destacar que «les obres del Pavelló Sant Jordi van a bon ritme, qualsevol que ho dubti només cal que hi passi pel costat».

tracking