Diari Més

Premis

Bayona, Punset i Mariona Escoda, entre els guardonats als Premis Gresol

Unes 300 persones van assistir ahir a la Cerimònia d'Entrega dels Premis Gaudí Gresol al Tecnoparc de firaReus

Foto de família amb els premis de l'edició d'enguany dels premis Gresol.

Bayona, Punset i Mariona Escoda, entre els guardonats als Premis GresolGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tecnoparc de firaReus va ser l'escenari, ahir al vespre, de la Cerimònia d'Entrega dels Premis Gaudí Gresol, que aquest any han arribat a la setzena edició. En l'acte, presidit per la periodista Paula Jansà, es va guardonar a l'enginyer electrònic industrial i president de PIMEC, Antoni Cañete, en la categoria de Lideratge empresarial.

Àurea Rodríguez, professora a la URV i directora interina del European Institute of Innovation & Technology (EIT) va rebre el reconeixement en la categoria Tecnologia i Innovació. Josep Ametller, Cofundador i conseller delegat del Grup Ametller, va ser el guardonat en la categoria Medi Ambient, mentre que la ballarina i actriu Ivana Miño va ser la premiada en Arts escèniques.

L'escriptora Maria de la Pau Janer va rebre el premi de Literatura i Elsa Punset, escriptora, filòsofa i divulgadora, el de Comunicació. Esther Giménez-Salinas, doctora en Dret i diplomada en Psicologia, va ser reconeguda com a Catalana il·lustre, mentre que el doctor Eduard Estivill, Neurofisiòleg, pediatra i especialista Europeu en Medicina del Son va ser el premiat en Medicina. Finalment, el director de cinema Juan Antonio Bayona va ser el guardonat en la categoria Cinema i la cantant i intèrpret Mariona Escoda en Música.

La finalitat dels Premis Gaudí Gresol és reconèixer el treball de persones, entitats i organismes que hagin destacat en diferents disciplines professionals. Enguany, la participació en aquest extraordinari esdeveniment va tornar a ser tot un èxit, ja que el nombre de persones inscrites a la gala de lliurament dels premis i el sopar solidari posterior va ascendir fins als 300 assistents.

Compromís Solidari

Cada any la Fundació Gresol fa una aportació a algun organisme i organització solidària. Enguany, com a novetat, van ser dues les entitats escollides: la Fundació d'Esclerosi Múltiple (FEM) i l'Associació Down Tarragona. La Fundació d'Esclerosi Múltiple va ser fundada el 1989 a Barcelona i és una entitat privada sense ànim de lucre que vetlla per aturar l'impacte de la malaltia a la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn, ajudant en diversos àmbits.

L'Associació Down Tarragona té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats, la plena inclusió i una adquisició més gran de drets socials individuals de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies. Tots els premiats van assistir a la Gala i van recollir personalment el guardó que consisteix en un bust de Gaudí de l'escultor Joan Matamala. A més, van compartir la vetllada i el sopar amb tots els assistents, entre els quals hi va haver personalitats destacades a les quals se'ls va encarregar ser els responsables de lliurar els premis als guardonats.

Entre les cares visibles d'aquest acte s'hi van poder reconèixer, Emili Correig, president de la Fundació Gresol, qui va ser l'encarregat de lliurar el premi a Antoni Cañete; Anton Pont, president d'honor de la Fundació Gresol, qui ho va fer amb el premi a Josep Ametller; Saül Garreta, president del Port de Tarragona, qui, en aquest cas, va lliurar el premi a Ivana Miño; Carles Pellicer, alcalde en funcions de la ciutat de Reus, a qui li va tocar oferir el premi a Esther Giménez-Salinas i Noemí Llauradó, presidenta en funcions de la Diputació de Tarragona, qui també va lliurar un premi, en aquest cas, el que va rebre el Doctor Eduard Estivill.

Fundació Gresol

La Fundació Gresol és un espai d'intercanvi d'idees, a més d'una plataforma excel·lent que reconeix l'esforç i l'excel·lència de personalitats destacades. La Fundació es va crear per formar i reforçar els vincles existents entre els empresaris del territori, anomenat històricament com a Catalunya Nova.

Avui dia, la Fundació s'ha consolidat com un fòrum de trobada i debat dels temes d'actualitat amb més incidència al món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 150 empresaris de les companyies més importants del Camp de Tarragona. Ha estat reconeguda tribuna d'anàlisi per afavorir la projecció de les iniciatives empresarials del territori.

tracking