Diari Més

Tradició

Reus reparteix més de 5.000 coques amb cireres per festejar Corpus

Més de 2.000 infants que han vist com ballaven la Mulassa i els Gegants a la Mercadal

Un instant dels gegants

Reus reparteix més de 5.000 coques amb cireres per festejar CorpusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha repartit aquest dijous més de 5.000 coques amb cireres per celebrar amb la ciutadania la festa de Corpus. Aquest matí han passat per la plaça del Mercadal més de 2.000 infants que han vist com ballaven la Mulassa i els Gegants i han pogut menjar una coca cadascun.

A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la cèntrica plaça reusenca, amb una celebració oberta a tothom i en la que es repartiran més de 3.500 coques, gentilesa del Forn Sistaré de Reus. L'arribada dels gegants a la plaça està prevista per a les 19:00 h.

Un dels atractius de la festa de Corpus d'enguany és el nou vestit de La Vitxeta, un regal que li ha fet Reus Transport, amb motiu del seu 25è aniversari. Hi ha moltes referències històriques que parlen de l'especial cura per part de l'Ajuntament perquè quan sortissin els gegants i la Mulassa tots tinguessin el millor aspecte possible. Especialment La Vitxeta, que ha gaudit de nombrosos canvis de vestit i pentinat, ja que marcava la moda de l'època amb la seva indumentària.

MÉS INFORMACIÓ

La Vitxeta estrena un nou vestit amb els colors corporatius de l'empresa Reus Transport

El moment més especial en què es poden veure els canvis dels gegants és, tradicionalment, el dijous de Corpus, la primera de les sortides dels gegants dins la festivitat. El vestit que acaba d'estrenar l'ha confeccionat El Barato.

tracking