Diari Més

Política

ERC s'avança a Junts i tanca un acord de govern a Reus amb el PSC i Ara

L'alcaldable socialista, Sandra Guaita, podria anunciar públicament el pacte avui al matí a la plaça Mercadal

Sandra Guaita i Noemí Llauradó, durant la campanya electoral.

ERC s'avança a Junts i tanca un acord de govern amb el PSC i AraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment serà ERC la tercera pota que buscava el nou govern de la socialista Sandra Guaita a Reus.Tal com va avançar Diari Més, les dilacions de Junts per arribar a una entesa amb els socialistes han fet que l'equip de la republicana Noemí Llauradó accelerés les converses fins al punt que, ahir, l'acord es va donar per tancat, condemnant així a Teresa Pallarès a ocupar segon pla a l'oposició.

Els regidors d'ERC, amb els dos d'Ara Reus –que ja van anunciar la seva entrada al govern el passat 1 de juny– sumaran quinze escons, més que suficients per conformar la majoria àmplia desitjada per Sandra Guaita. Tot apunta que l'acord el farà públic avui, Sandra Guaita, en una roda de premsa convocada pels socialistes a la plaça Mercadal.

Tot i que els republicans han mantingut un silenci absolut sobre el curs de les negociacions, ahir al vespre, es reunien enassemblea. Malgrat no ha transcendit el contingut de la trobada, tot apunta que els republicans haurien validat l'acord amb els socialistes, del qual encara manquen serrells per perfilar de caràcter programàtic. Fonts properes a les negociacions asseguren que alguns dels projectes emblemàtics que ERC ha defensat al govern aquest mandat xocarien amb la nova mirada de l'equip socialista, com ara com abordar el futur urbanístic de l'àmbit del Carrilet.

Això no obstant, aquesta qüestió i d'altres, no seran un impediment per concretar el pacte.

D'aquesta manera, l'assemblea celebrada ahir al vespre, confirmava el gir de guió que es va produir a principis de setmana, quan ERC va intensificar les reunions amb el PSC, fet que posava Junts en un risc real de perdre la carrera de fons entre ambdues formacions per firmar un acord amb el PSC. De fet, mentre que se celebrava l'assemblea dels republicans, l'equip de Junts encara mantenia l'esperança d'encarrilar un possible acord que havia d'acabar de materialitzar-se en la reunió prevista entre socialistes i juntaires avui al matí.

Durant aquests deu dies, les negociacions per formalitzar el govern de Reus s'han dut a terme en paral·lel a les converses per configurar l'executiu de la Diputació de Tarragona. Finalment, però, els partits han prioritzat l'entesa local per damunt de la territorial.

tracking