Diari Més

Política

Esquerra podria decidir aquest vespre si entra al govern de Reus liderat per Sandra Guaita

El gir de guió avançat el passat dimecres podria consumar-se i deixar Junts fora del govern

Imatge de Noemí Llauradó, amb el seu equip de govern, en un acte de campanya.

Esquerra podria decidir aquest vespre si entra al govern de Reus liderat per Sandra GuaitaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest vespre, a les 20 h, Esquerra Reus ha convocat una reunió, que es perfila com a decisiva, per desencallar el punt mort en que es troben les diferents converses per conformar govern a la ciutat de Reus.

Els republicans mantenen un absolut silenci al voltant del contingut de la reunió, però fonts properes a les negociacions han assenyalat que tenen sobre la taula una proposta en ferm per lligar un acord amb el PSC i Ara per sumar la majoria absoluta que reclama Sandra Guaita des de l'endemà de les eleccions municipals.

La decisió que avui ha de prendre ERC no serà fàcil ja que el “sí” al PSC implicaria haver de renunciar a alguns dels projectes emblemàtics que l'equip de Noemí Llauradó ha impulsat en el darrer mandat a l'Ajuntament de Reus.

Així les coses, amb la reunió convocada avui d'urgència pels republicans es confirmaria el gir de guió que ahir avançava Diari Més, en què Junts afrontava un risc real de perdre la carrera de fons entre ambdues formacions per firmar un acord amb el PSC.

Tot i el secretisme mantingut pel PSC i ERC durant el dia d'avui, a ningú se li escapa que la convocatoria de premsa enviada pels socialistes per demà al matí per fer balanç podria, en realitat, anar acompanyada d'un possible anunci d'acord.

L'entorn del tercer partit en discòrdia, Junts, manté encara esperances d'arribar amb un acord amb el PSC a la reunió convocada per demà, però tampoc amaga certa preocupació pels moviments que s'estan produint les darreres hores.

tracking