Diari Més

ENOLOGIA

La fira Reus Viu el Vi serveix més de 15.000 copes i 120.000 tastos

La plaça Llibertat ha registrat jornades multitudinàries durant tot el cap de setmana

Alguns dels visitants aprofitant les darreres hores de la fira, ahir a la tarda, a la plaça Llibertat de Reus.

La fira Reus Viu el Vi serveix més de 15.000 copes i 120.000 tastosAlejandro Navarro.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç, organitzadora de la fira Reus Viu el Vi 2023, espera signar una edició històrica. A poques hores per tancar la nova edició, ahir feia un avenç del balanç assegurant que, després de les jornades multitudinàries que s'han registrat durant el cap de setmana i que han deixat petita la plaça de la Llibertat, la fira s'enfilarà per sobre dels 120.000 tastos de vi i més de 15.000 copes despatxades. Són xifres de rècord, que superen amb escreix les registrades l'any passat en una edició que ja va arribar a fites insòlites atenent que era la primera que s'organitzava després de la pandèmia.

Des de l'organització el president de la Cambra, Jordi Just, feia valdre la importància de la fira com aparador dels vins del territori. «La Reus Viu el Vi constitueix una plataforma excepcional per subratllar allò que més i millor singularitza a les nostres comarques, el seu capital vinícola. I fent-ho en la doble direcció que sempre proposa la Cambra, com és la de prestigiar el producte i d'afavorir-ne la venda», deia Just. També va destacar l'elevada presència de públic jove, de 18 a 30 anys, que s'introdueixen en el món del vi. «La fira ha tingut la capacitat de seduir a aquest tipus de públic. El món del vi cal que capti, amb un discurs agraït, l'atenció de nous clients atenent els hàbits de consum.

Per tant, la fira du a terme una gran tasca a l'hora de fidelitzar potencials clients, de perfil jove, que han de ser els consumidors del demà. Així ens ho saben reconèixer, també, les mateixes Denominacions d'Origen», afegia. Per la seva banda el director del certamen, Jaume Domènech, va mostrar ahir la seva satisfacció per haver complert i, fins i tot, superat les expectatives inicials. Apuntat, de fet, pel proper equip gestor de la Cambra la necessitat d'avaluar com pot créixer la fira. «La immensa capacitat d'atracció de la fira ha de servir per evolucionar el model. En aquest sentit, ja fa anys que imaginem una fira que creixi també en superfície i que permeti generar dos ambients», apuntava Domènech.

tracking