Diari Més

El projecte per rehabilitar el CAP Llibertat de Reus estarà llest mitjan agost

L'objectiu de l'encàrrec és redactar un document que permeti millorar l'eficiència energètica del centre i la seva climatització

Imatge de l'accés principal al CAP de la plaça Llibertat.

El projecte per rehabilitar el CAP Llibertat de Reus estarà llest mitjan agostGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poc a poc, es van fent passes per a millorar la climatització del CAP Llibertat, després d'anys de queixes de treballadors i usuaris, que han denunciat en repetides ocasions que a l'hivern passen fred i a l'estiu, calor. Infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el despatx d'arquitectes Ruiz Larrea van formalitzar el 18 d'abril el contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres de rehabilitació i millora de l'eficiència energètica de l'edifici que allotja el CAP Llibertat. El document estableix un termini de quatre mesos per al lliurament dels treballs. Per tant, s'hauria d'haver acabat la seva redacció a mitjan agost.

El contracte, adjudicat per 131.821,29 euros (IVA exclòs), estableix una sèrie de fites que s'han de complir. L'adjudicatària té dos mesos per a entregar el projecte bàsic des de la formalització de l'acord, tres mesos per a lliurar la maqueta del projecte executiu i quatre per a presentar la versió definitiva d'aquest document. Abans de l'inici de les obres, l'administració pública haurà de revisar i aprovar el projecte, un pas que es produirà en els sis mesos posteriors a la seva recepció.

El projecte ha de preveure una reforma dirigida a millorar l'eficiència energètica del CAP Llibertat, que contempli la instal·lació de plaques fotovoltaiques i d'un sistema centralitzat de tractament d'aire primari, la col·locació de làmines de control solar a les finestres orientades a la façana sud, la sectorització de la climatització per plantes i l'actualització de l'enllumenat amb tecnologia LED, entre altres actuacions. L'encàrrec es finançarà amb fons Next Generation.

Paral·lelament, l'Institut Català de la Salut (ICS) va licitar la instal·lació de màquines refredadores i bombes de calor al Centre d'Atenció Primària, atès que es va considerar que calia canviar els equips actuals arran de les múltiples «avaries» que han patit amb el pas dels anys. Aquest contracte es va formalitzar el 15 de maig i l'empresa adjudicatària, Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, S.A., té dos mesos per proporcionar els equips demanats. Fonts del centre apunten que els treballs per renovar la maquinària estan «molt avançats» i creuen que no farà falta esperar fins al juliol perquè la climatització deixi de ser un problema.

D'altra banda, l'EDP Salut Sant Joan Reus-Baix Camp ha adjudicat el contracte d'obres per a reformar les instal·lacions de climatització de volum refrigerant variable a les consultes del CAP Marià Fortuny, per 126.302,44 euros (IVA inclòs). L'equip actual es va instal·lar el 1998. La companyia tindrà dos mesos per a completar els treballs.

tracking