Diari Més

Llengua

Reus i Cambrils formen 60 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua

La presentació del programa es va fet al local dels Xiquets de Reus i al Centre Cultural de Cambrils

Presentació de lehttp://privado.diarimes.com/admin.php/mod.noticias/mem.detalle/anclabsq.1/idnoticia.139182#s parelles lingüístiques a Cambrils.

Reus i Cambrils formen 60 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llenguaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa aquest mes de maig una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus i Cambrils coincidint amb l'inici dels cursos del tercer trimestre.

En el cas de Reus s'han constituït 24 noves parelles lingüístiques presencials i 4 de virtuals, que se sumen a les 18 que el programa va posar en contacte el trimestre passat i que han decidit continuar la seva participació en l'activitat conversant deu hores més. La presentació de les noves parelles va tenir lloc el passat 16 de maig al local dels Xiquets de Reus, entitat col·laboradora del VxL, que també oferirà als participants del programa i a l'alumnat dels cursos de català la possibilitat d'assistir a un assaig durant el mes de juny perquè visquin de primera mà l'experiència de formar part d'una colla castellera.

El dia abans, dilluns 15, es van presentar al Centre Cultural de Cambrils 8 noves parelles lingüístiques, que s'afegeixen a les 7 que continuen de l'edició anterior al Servei Local de Català de Cambrils. La dinamitzadora del VxL a l'Àrea de Reus, Rut Ortiz, va ser l'encarregada de donar als assistents el material complementari i les instruccions sobre el funcionament de l'activitat.

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes.

A banda de les parelles, el programa ofereix altres activitats complementàries per fomentar l'ús del català

Malgrat la posada en marxa de totes aquestes parelles tant a Reus com a Cambrils, falten voluntaris lingüístics a l'Hospitalet de l'Infant, on hi ha quatre aprenents esperant per poder tenir una parella lingüística. Aviat començarà també una cerca de voluntaris al Priorat, on el mes de juny acabarà un curs de nivell Bàsic 2 d'on segur que sortiran moltes persones amb ganes d'experimentar la màgia del Voluntariat per la llengua.

Presentació de le sparelles lingüístiques a Cambrils.

Reus i Cambrils formen 60 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llenguaCedida

tracking