Diari Més

Aquests són els actes més destacats de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2023

La capital del Baix Camp celebrarà la seva Festa Major del 24 al 29 de juny

Festa major de Sant Pere de Reus 2022

Festa major de Sant Pere de ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ja es prepara per a una nova edició de la Festa Major de Sant Pere. I, en aquest 2023, la ciutat ha organitzat una agenda repleta d'activitats programades durant tot el mes de juny.

Les Festes de Sant Pere d'enguany se celebraran del 24 al 29 de juny i comptaran amb actes oberts pensats per a tota la ciutadania, dirigits a públics de totes les edats i que combina actes tradicionals amb propostes festives més actuals.

En aquest article repassarem alguns dels actes més destacats que viurem en aquesta nova edició de les populars festes de Reus:

Diada Castellera

El 17 de juny, hi haurà a la plaça del Mercadal a partir de les 18 hores la Diada Castellera de Sant Pere, amb els Castellers de Vilafranca, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Xiquets de Reus. El mateix dia de Sant Pere també viurem una exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus.

El Pregó

Encara no sabem qui serà el pregonero la pregonera d'aquesta nova edició. De moment, Carles Pellicer ha deixat clar que ell no serà qui ho decideixi i que serà el seu relleu a l'alcaldia qui ha de decidir el proper pregoner o la propera pregonera.

Demoment, el que sí que sabem és que el pregó es durà a terme el dissabte 24 de juny a les 20 del vespre des del Saló de Plens de l'Ajuntament.

Nit de fer l'Índiu

La nit del dilluns 26 de juny, el dia dels cossos, serà la tradicional nit de fer l'Índiu. Al vespre, a dos quarts d'onze, concert a càrrec la Banda de Fer l'Índiui la Banda Simfònica de Reus, com a preàmbul de La Nit de Fer l'Índiu. I, una hora després, des de l'ajuntament sortirà la cercavila de La Nit de Fer l'Índiu. L'Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins alCampanaretper recollir l'element convidat d'aquest any, el Ball de mossèn Joan de Vic.

Festa Major Petita

El dimarts 27 de juny serà el dia de la Festa Major Petita de la ciutat. A la tarda, hi haurà cercavila del Seguici petit pels carrers del centre de la ciutat. La jornada es complementarà amb diverses activitats entre les quals destaquen elconcert vermutambFenyaRai, el Ball de Dames i Vells o sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major.

Sopar popular de Bou i arròs

El mateix dimarts dia 27 de juny, la plaça d'Antoni Borrell acollirà el tradicional sopar de bou i arròs a dos quarts de deu. El sopar, a més, precedirà al ball de la revetlla.

Anada a completes

El vespre del dimecres 28 de juny, la vigília del dia de Sant Pere, viurem la tradicional anada a completes. L'inici es donarà a un quart de nou, amb la sortida del Seguici Festiu des de la Plaça Mercadal. Després es donarà pas a anada a Completes de la Corporació Municipal amb el convidat d'honor de la Festa Major.

Dia de Sant Pere

El dijous 29 de juny serà el dia gran de la Festa de Sant Pere. Tot començarà, com cada any, amb les matinades tronades a les 7 del matí. Durant tot el dia s'han programat un seguit d'actes entre els quals destaquen: la tronada i l'actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat a la plaça del Mercadal a les 11 del matí, la Professió Solemne pels carrers del centre a dos quarts de vuit, que acabarà amb l'última tronada i, més tard, quan la imatge de Sant Pere arribi a la prioral, la tronada àrea. El tancament de la festa es durà a terme a la Plaça del Mercadal amb les últimes ballades, l'encesa de la Víbria i el Drac icarretilladade Sant Pere a càrrec del Ball de Diables, que posarà punt final a la festa d'enguany.

tracking