Diari Més

Alumnes de Reus fan activitats a l'Hospital Sant Joan per mostrar els perjudicis del tabac

Aquest dimecres és el Dia Mundial sense Tabac i s'estima que cada any moren més de 8 milions de persones a causa del tabac

Imatge de les activitats que han portat a terme alumnes de Reus a l'Hospital Sant Joan.

Alumnes de Reus fan activitats a l'Hospital Sant Joan per mostrar els perjudicis del tabacCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alumnes de quart d'ESO de l'Institut Josep Tapiró de Reus han realitzat avui diverses activitats a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus per sensibilitzar la població dels perjudicis que el tabac té per a la salut. Així per exemple, han fet un caminet amb fletxes i fulls de paper a l'entrada principal amb informació sobre els beneficis de deixar de fumar i han instal·lat plafons informatius a la rambla del centre.

També han realitzat diverses activitats experimentals com congelar el fum del tabac per poder veure el residu que deixa a l'aigua, fer infusions amb el tabac o construir un kahoot amb preguntes i respostes sobre els perjudicis de fumar. Des de l'Hospital volem agrair als alumnes i a tot el personal docent del centre, la seva col·laboració i implicació en l'organització d'un Dia Mundial sense Tabac molt especial.

Activitats a tots els centres de Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp

També a l'Hospital Lleuger de Cambrils i als Centres d'Atenció Primària de Salut de Vandellòs- l'Hospitalet, Riudoms, La Selva del Camp i Marià Fortuny de Reus estan fent activitats durant tota la setmana, com per exemple, campanyes de captació de persones que vulguin deixar de fumar, xerrades a les escoles o enquestes per valorar la dependència dels fumadors.

Així mateix, el CAP Marià Fortuny de Reus té previst realitzar, el proper 9 de juny, un taller de fisioteràpia respiratòria. El Dia Mundial sense Tabac està impulsat per l'Organització Mundial de la Salut i amb el lema d'enguany «Conrea aliments, no tabac» es vol conscienciar la població que es necessiten aliments, no tabac. Segons dades de l'OMS cada any moren més de 8 milions de persones arreu del món a causa del tabac.

tracking