Diari Més

Equipaments

La Sala Immersiva de l'Institut Pere Mata de Reus estarà llesta a mitjans de juliol

El contracte, formalitzat el 24 de maig, indica que la posada en funcionament s'haurà de dur a terme abans del 13 de juliol

Imatge d'arxiu de l'Institut Pere Mata on es situarà la nova Sala Immersiva.

La Sala Immersiva de l'Institut Pere Mata de Reus estarà llesta a mitjans de juliolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou espai immersiu del Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata s'inaugurarà abans del 13 de juliol. L'agència Reus Promoció i l'empresa local Electrònica Reus 72 SL van formalitzar el passat 24 de maig el contracte pel qual la pime reusenca es farà càrrec del subministrament i el muntatge de la nova sala.

La nova Sala Immersiva

En el marc de la commemoració de la mort de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, considerat el pare del Modernisme català, Reus Promoció, en col·laboració amb l'Institut Pere Mata es va fixar l'objectiu de millorar l'experiència de visita al Pavelló dels Distingits. I, per a fer-ho, una de les mesures consistia a dotar al Pavelló número VI d'un espai immersiu permanent per tal de rellançar aquest equipament com a focus d'interès dins l'oferta cultural i turística del municipi.

En una de les sales ubicades a planta baixa del Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata es projectarà el contingut audiovisual simultàniament a tres parets i terra, creant en els visitants aquest efecte envoltant, reforçat pel llenguatge visual i el paisatge sonor que acompanyarà les imatges. El vídeo immersiu donarà a conèixer els inicis de l'hospital psiquiàtric de Reus i els motius que el van fer créixer.

La intenció és acostar el visitant a un univers de bellesa que complementi la visita al Pavelló dels Distingits. I per fer-ho s'hi aplicaran mesures com l'escaneig 3D de determinats espais, un efecte de «caixa de llum» i reflexos al sostre i la barreja de tècniques dins el mateix vídeo.

El contracte estipula que la posada en funcionament de tots els equipaments requerits per a la creació de la nova sala haurà de produir-se en un màxim de 50 dies naturals des de la formalització d'aquest, de manera que Electrònica Reus 72 SL té com a màxim fins al dia 13 de juliol per complir les seves obligacions contractuals.

L'obra, adjudicada en concurs públic mitjançant procediment obert i tràmit ordinari a l'empresa reusenca, compta amb un import d'adjudicació de 96.603,50 euros amb IVA. Reus Electrònica 72 SL va presentar la millor oferta en aportar el document acreditatiu de la constitució de la garantia definitiva, equivalent al 5% de l'import d'adjudicació. L'import d'aquesta garantia és de 4.830,17 euros.

tracking