Diari Més

El PSC de Sandra Guaita guanya les eleccions a Reus amb vuit regidors enfront dels cinc d'ERC i de Junts

Per altra banda, el partit d'ultradreta Vox aconsegueix tres regidors i, per tant, entra per primer cop al consistori

Imatge de Sandra Guaita.

El PSC de Sandra Guaita guanyaria a Reus amb vuit regidors enfront dels cinc d'ERC i de JuntsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidat del PSC, Sandra Guaita, ha guanyat les eleccions locals d'aquest diumenge a Reus amb vuit regidors, dos més que fa quatre anys. Els socialistes podrien tornar a recuperar l'alcaldia de la ciutat, després de la derrota de Lluís Miquel Pérez el 2011 davant de l'alcalde ara sortint, Carles Pellicer, però molt possiblement necessitaran pactes per aconseguir-ho.

Junts per Reus, la formació que ara encapçalava Teresa Pallarès, ha perdut dos regidors i s'ha quedat en cinc, mentre que els seus actuals socis de govern, ERC de Noemí Llauradó, n'ha perdut un i també s'ha quedat en cinc, però ha escalat a la segona posició en nombre de vots. Finalment, l'ultradreta entra per primer cop a l'Ajuntament reusenc, amb els tres regidors de Vox.

La llista socialista de Reus ha assolit 8.641 vots, un 23,89% del total, guanyant-ne més 1.200 i dos regidors més respecte els comicis de 2019. Guaita, relativament desconeguda per l'electorat reusenc i que rellevava com a alcaldable a Andreu Martín, podria convertir-se ara en la primer alcaldessa de la ciutat. De fet, els principals partits que concorrien a aquests comicis locals presentaven dones com a alcaldables.

Junts per Reus i ERC, les dues principals formacions que han sostingut el govern municipal, han patit un retrocés a les urnes. La candidatura juntaire, la més votada l'any 2019, ha perdut dos regidors i s'ha quedat amb cinc. Els seus socis republicans, amb la presidenta de la Diputació de Tarragona al capdavant, també han perdut un regidor.

Per primer cop, Vox tindrà representants al consistori reusenc, entrant amb tres regidors. Ara-Pacte Local, el tercer partit que ha format part del govern aquest mandat, ha mantingut els dos regidors amb Daniel Rubio al capdavant. El PP, que no tenia representació, tornarà amb dos regidors. La CUP perd, finalment, un dels regidors i es queda amb dos.

tracking