Diari Més

Educació

L'AMPA del Pi del Burgar de Reus no veu «cap avantatge» en l'horari partit

El Departament d'Educació ha comunicat al centre que haurà de fer classes d'ESO un mínim de tres tardes a la setmana

Imatge de l'institut escola, vist des de l'exterior.

L'AMPA del Pi del Burgar de Reus no veu «cap avantatge» en l'horari partitAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les classes d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l'institut escola Pi del Burgar s'han desenvolupat, des dels inicis, en horari intensiu, de 8.30 a 15 hores. Això, però, canviarà de cara al curs vinent. El Departament d'Educació ha comunicat al centre que els alumnes hauran de tornar a la tarda les aules un mínim de tres vegades per setmana. «No veiem cap avantatge», assevera el president de l'AMPA, Jordi Mariné.

El portaveu comenta que un 95% de les famílies, segons una enquesta interna, vol mantenir l'horari intensiu i afirma que el sistema educatiu aplicat aquests anys «ha funcionat molt bé». «Per què el Departament vol canviar un horari consensuat, que funciona, i crear problemes on no n'hi havia?», es pregunta. Mariné assenyala que hi ha «molts punts» que preocupen els pares i mares.

El primer és la conciliació familiar. Les noves directrius, segons comenta, indiquen que les classes de tarda seran de 15 a 16 h. i que els estudiants tindran una hora per dinar. Tenint en compte els horaris laborals, serà «impossible» que alguns pares vagin a recollir els seus fills, els portin a casa a dinar i els tornin a l'institut per a completar la jornada, de manera que els adolescents s'haurien de quedar a dinar al menjador escolar, un fet que implica «un cost extra a les famílies». A més, apunta que el servei no tindria capacitat per atendre correctament tots els alumnes.

Una altra de les pors de l'AMPA és que la nova franja per a fer classes derivi en «absentisme escolar» i «que baixi l'educació» de l'escola. «Els nens de tercer i de quart d'ESO, que tenen 14, 15 i 16 anys, i que els pares no estan tant al damunt d'ells, potser diran que, ja que han sortit per dinar, prefereixen anar al parc o a casa d'un amic i no tornar a la tarda», expressa Mariné.

«Ens fa molta por això i crec que no té cap sentit canviar el projecte del Pi, que fa deu anys que funciona molt bé», valora. Pel que fa a la competitivitat de centre, el representant de les famílies tem que alguns alumnes canviïn d'institut perquè tenen alternatives a la vora «amb millors horaris».

Els pares i mares dels estudiants del Pi del Burgar van conèixer la notícia la setmana passada. Fins ara, han adreçat una carta al director de Serveis Territorials d'Educació demanant una reunió per a exposar els diferents punts de vista. «Si ens pregunten, els podrem dir què pensem, però no ens escolten», lamenta Mariné.

Si no s'obté una resposta aviat, alguns progenitors ja han plantejat la possibilitat d'organitzar manifestacions silencioses o una petita vaga en el si de l'escola. «Demanem que el Departament d'Educació rectifiqui i puguem continuar amb l'horari intensiu a l'ESO», conclou el president de l'AMPA.

tracking