Diari Més

Fires

La tretzena edició de 'Reus Viu el Vi' se celebrarà del 2 al 4 de juny

L'any passat es van superar els 100.000 tastos servits i es van despatxar més de 13.000 copes

Imatge d'una edició anterior de 'Reus Viu el Vi'.

La tretzena edició de 'Reus Viu el Vi' se celebrarà del 2 al 4 de junyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous s'ha presentat, a l'espai de La Llotja de la Cambra de Comerç de Reus, la tretzena edició de la Reus Viu el Vi, la fira de les Denominacions d'Origen de l'àmbit territorial de la Cambra. En aquesta ocasió hi participaran vint-i-cinc cellers que representen als diversos Consells Reguladors que desenvolupen la seva activitat sota el paraigua de la corporació.

És el cas de la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Tarragona i la DO Terra Alta. També hi haurà cellers de referència de la DO Cava i les vuit marques del Vermut de Reus representades en un espai temàtic i monogràfic. En total els assistents podran triar entre més de dues-centes referències representatives dels millors vins del territori.

Cal recordar que l'any passat, i després del parèntesi obligat per la pandèmia, la fira va arribar a màxims històrics d'assistència. En concret es van superar els 100.000 tastos servits i es van despatxar més de 13.000 copes.

La 4a Mostra del Vermut omplirà la Fira el dissabte i el diumenge al matí

En paral·lel a la Reus Viu el Vi, la fira mantindrà la seva vinculació amb el món del Vermut amb la degustació de Vermut de Reus que es realitzarà el dissabte i el diumenge al matí, de 12:00 a 14:30 h. L'espai de promoció de la Marca Vermut de Reus estarà gestionat per l'Agencia Reus Promoció.

Els assistents podran triar entre les diverses marques que actuen sota el paraigua del Vermut de Reus i que són Cori, Fot-li, Iris, Miró, Olave, Or del Camp, Rofes i Yzaguirre. També hi haurà una marca convidada, Cap de Ruc del Celler Ronadelles, que oferirà el seu aperitiu. L'àrea del vermut, concentrada a la part nord del recinte, també estarà oberta durant la fira en horari de tarda.

Actes previs: el primer tast de caves de la Reus Viu el Vi

Durant la setmana de la fira, i just abans de la celebració del certamen, l'organització ha previst la celebració del primer tast de caves de la Reus Viu el Vi a càrrec de l'enòleg Lluís Ràfols Bages. Aquest serà l'encarregat de realitzar la conferencia/tast «El xampany de Reus. Els primers elaboradors de l'escumós xampanyès a casa nostra» que permetrà tastar fins a sis escumosos del #TerritoriCambraReus. El tast es realitzarà a l'espai Llotja de Reus el dimarts 30 de maig a les 19h i les inscripcions cal formalitzar-les a l'adreçapresidenciacambrareus@cambrareus.org.

#MomentsReusViuelVi, el concurs d'Instagram de la Reus Viu el Vi

La fira també premiarà les millors fotos d'Instagram que els assistents facin i pengin a la xarxa durant la fira amb l'etiqueta #MomentsReusViuelVi. En concret es reconeixeran les tres millors instantànies amb un assortit de vins de la Reus Viu el Vi i un àpat per a dues persones en un restaurant de la capital del Baix Camp, a més del diploma acreditatiu.

tracking