Diari Més

Infraestructures

El soterrament de les torres del Pinar de Reus començarà aquest any

La Generalitat de Catalunya es compromet a executar el projecte i hi destinarà 2,5 milions d'euros

Imatge d'arxiu d'una de les torres d'alta tensió que tants maldecaps ha portat als veïns.

El soterrament de les torres del Pinar de Reus començarà aquest anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya es compromet a començar el soterrament de la línia d'alta tensió de la urbanització El Pinar, en el seu pas per l'avinguda de les Torres, aquest mateix any. La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha detallat que l'Institut Català de Finances destinarà 2,5 milions d'euros a executar el projecte i que, com que els recursos estan contemplats en l'exercici pressupostari del 2023, les obres s'iniciaran «sí o sí» enguany. «Estic feliç de poder dir que això es durà a terme», ha expressat.

La candidata a l'alcaldia de Reus per part d'ERC, Noemí Llauradó, ha afegit que el següent pas serà la signatura del conveni, on s'acabaran d'establir «els terminis i els compromisos i els drets i els deures de cada part». L'Ajuntament de Reus va incloure una partida econòmica de 425.000 euros en els pressupostos del 2023, per a cofinançar el soterrament, una reivindicació «històrica i llargament demanada pels veïns» de la urbanització i pels ciutadans que travessen l'avinguda de les Torres «per a caminar, córrer i fer esport», tal com ha recordat l'alcaldable.

Jordà ha afegit que les línies d'alta tensió no només tenen un impacte paisatgístic, sinó que allunyar-les dels nuclis urbans també respon a una qüestió de «seguretat i salut pública». «És una molt bona notícia i li agraeixo personalment a la consellera perquè sé que s'hi ha posat amb molt de convenciment i va analitzar bé tot el que havia succeït fins aleshores i que valia la pena recuperar-ho», ha conclòs Llauradó.

L'actuació per a soterrar les torres de la urbanització i d'altres municipis catalans va arribar a ser inclosa en el pla de l'energia de Catalunya 2006-2015, però, tal com ha comentat Jordà, «per múltiples qüestions administratives va quedar desbancat» i, per tant, ara es vol «recuperar el compromís». A banda de Reus, la Generalitat executarà les intervencions a Begues i a Rubí.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha visitat la capital del Baix Camp per a trobar-se amb representants dels establiments comercials i dels productes de quilòmetre zero. En aquesta línia, ha assegurat que es donarà l'impuls necessari perquè Reus «continuï sent, i s'impulsi encara més, capital del país de comerç de proximitat» i per garantir la continuïtat del sector primari.

tracking