Diari Més

Veïnal

Veïns de l'avinguda Riudoms de Reus es queixen del soroll dels camions que fan nit

Alguns són frigorífics i mantenen el motor encès mentre romanen aparcats en un solar proper

Camions aparcats al costat de l'avinguda Riudoms, prop del Parc de la Festa.

Veïns de l'avinguda Riudoms de Reus es queixen del soroll dels camions que fan nitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Prop del Parc de la Festa hi ha un descampat on aparquen molts camions. Alguns són frigorífics i fan un soroll fort i constant», explica Judit, una veïna de l'avinguda Riudoms que es queixa que la seva presència afecta el descans dels veïns. «Cada vegada hi ha més camions que fan servir l'espai com a aparcament. Sobretot, els caps de setmana. No és cada dia, però és habitual», continua la veïna, qui afegeix que, a vegades, també s'hi veuen autobusos.

Alguns dels vehicles que hi pernocten són frigorífics i necessiten mantenir el motor encès per conservar la càrrega transportada, el que provoca un soroll constant i alt que la veïna descriu com el d'un «frigorífic industrial, que, de cop i volta, agafa més força i, a vegades, disminueix la intensitat».

Els veïns temen que, si la situació continua durant l'estiu, la situació s'agreugi ja que, molts, obren les finestres a la nit per pal·liar la calor de l'època. Una altra de les preocupacions dels veïns és la seguretat. Temen que es pugui originar un incendi en un punt que és molt proper als seus habitatges, tal com ja va succeir en un altre aparcament de camions de la ciutat fa uns mesos.

Un terreny privat

Un dels grans problemes per trobar una solució, segons els veïns, és que l'espai on aparquen els camions es troba en un terreny privat, de manera que, mentre el propietari de la parcel·la no s'oposi al seu ús com a pàrquing, l'administració pública no pot fer res per impedir-ho.

Reus ja compta amb un pàrquing habilitat per aquest tipus de vehicles a l'avinguda Sant Bernat Calbó, però molts camions continuen aparcant a l'avinguda Riudoms, que es troba en indret proper a diverses naus industrials. «Si el pàrquing no té prou capacitat i s'ha de fer servir com a tal, almenys volem que hi hagi un control i que l'espai estigui condicionat. Si ho fan així, el soroll hi serà, però hi haurem de conviure», assegura Judit.

Des de l'Associació de Veïns del Barri de la Immaculada expliquen que ja han rebut diverses queixes per aquesta problemàtica. Com a resposta, l'entitat va avisar a la Guàrdia Urbana per reclamar més vigilància. «No ens plantegem més accions perquè, ara per ara, no podem fer gaire cosa més, el terreny és privat i l'Ajuntament hi pot fer poca cosa sense el consentiment del propietari», explica Esperanza Torrijos, presidenta de l'associació veïnal.

tracking