Diari Més

Veïnal

L'AV del Roserar de Reus recull signatures per reclamar millores al barri

El president de l'Associació veïnal, Francesc Jornet, es queixa de l'estat del Roserar i la inseguretat del parc de l'Olla

Imatge d'arxiu del parc, on no s'aprecia l'avenç de les actuacions durant la 1a fase de les obres.

L'AV del Roserar de Reus recull signatures per reclamar millores al barriGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns (AV) del Roserar de Mas Iglesias està duent a terme una campanya de recollida de signatures per denunciar la falta d'atenció de l'Ajuntament al barri. Ja fa mesos que els veïns han estat reclamant millores i, ara, aquests reclams s'estan agrupant mitjançant una recollida de signatures porta a porta.

«Ja hem trucat a la porta d'uns 1.000 habitatges», ha explicat Francesc Jornet, president de l'Associació de Veïns del Roserar de Mas Iglesias, que aclareix que unes 4.000 persones viuen el barri. Jornet, declara que esperen recollir una xifra que s'aproximi a «les 2.000 o 2.500 signatures,».

Tanmateix, el president de l'AV explica que, des de l'associació estan «pendents de les pròximes eleccions municipals», que podrien provocar un canvi al govern de la ciutat. De moment, diversos dels candidats a l'alcaldia ja s'han referit a la qüestió i han proposat possibles solucions i actuacions, però, tal com avisa Jornet «el que es diu durant la campanya electoral i el que s'acaba duent a terme un cop governant no sempre coincideix.»

De moment, l'AV del Roserar de Mas Iglesias esperarà a veure com es reparteix el consistori en la nova legislatura mentre continua la seva tasca de recollida de signatures. Un cop format govern a la ciutat, si el barri continua sense obtenir les millores que reclamen els veïns, presentarà les signatures i estudiarà, en cas de mantenir-se la problemàtica, emprendre noves accions que poden, fins i tot, implicar mobilitzacions a la Plaça Mercadal.

Les reclamacions

Les queixes dels veïns del Roserar de Mas Iglesias se centren principalment, en l'estat del Roserar, la inseguretat del parc de l'Olla, la il·luminació deficient del barri i l'augment de la delinqüència. Els problemes al Parc del Roserar van començar el setembre de 2022 amb el trencament del contracte entre l'Ajuntament i l'empresa encarregada de dur a terme la primera fase de les obres de remodelació del parc.

L'administració pública va suspendre el contracte per l'incompliment del calendari fixat i les millores al parc van quedar aturades. Aquest febrer, tal com va saber Diari Més, es va comprometre a acabar els treballs i, recentment, ha signat un contracte menor que hauria de permetre concloure'ls. La segona fase de les obres, es troba a punt d'adjudicació.

D'altra banda, els veïns també es queixen de la inseguretat del parc de l'Olla, on la manca d'enllumenat l'ha convertit en un lloc habitual de botellots, que porten soroll i brutícia. Aquest fet ha provocat que els veïns demandin el tancament del parc durant les nits.

Els problemes amb la il·luminació i la inseguretat no es concentren però només al parc de l'Olla, sinó que afecten a tot el barri, on s'han viscut diversos episodis conflictius. Els veïns reclamen més presència policial a la zona i un sistema d'enllumenat que no es vegi tapat per la vegetació, com passa en alguns carrers.

tracking