Diari Més

Medi ambient

L'escola Rubió i Ors de Reus dansa perquè «la natura formi part de la nostra cultura»

L'alumnat del centre presenta un espectacle a la plaça del Mercadal

La totalitat dels estudiants va participar en la coreografia.

L'escola Rubió i Ors de Reus dansa perquè «la natura formi part de la nostra cultura»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bell mig de la plaça del Mercadal, davant l'atenta mirada de les autoritats, va ser l'indret elegit per l'escola Rubió i Ors per a traslladar la seva reivindicació: demana disposar de més zones verdes a la ciutat. Per a fer-ho, va emprar els recursos de l'art, del teatre, de la dansa. Flors, sòl, asfalt.

Tots els elements que expliquen el desenvolupament urbanístic d'una urbs van ser representats per l'alumnat en l'espectacle Llavors... «Per a fer un Reus millor, cal plantar les llavors», es va sentir per megafonia. Immediatament, les gotes d'aigua van entrar a escena per ruixar les plantes i aconseguir que germinin, amb la inestimable ajuda del sol radiant.

«Necessitem que la natura formi part de la nostra cultura», va ser l'expressió pronunciada per deixar palesa la seva proclama. L'escola Rubió i Ors va denunciar així la manca d'espais naturals a la ciutat, una observació que van determinar que calia traslladar a l'Ajuntament. Des del balcó del palau consistorial, els regidors en van prendre nota.

tracking