Diari Més

Successos

Trets, cops de porra i droga protagonitzen una nova batalla a Reus

El barri de Sant Josep Obrer de Reus és l'escenari d'un enfrontament entre bandes marroquines i gitanes

Instants de tensió entre bandes al barri Sant Josep Obrer de Reus.

Trets, cops de porra i droga protagonitzen una nova batalla a ReusVideo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una batalla campal en la qual s'hi van arribar a escoltar trets va alertar la nit d'aquest dimecres als veïns del barri Sant Josep Obrer de Reus. El rerefons d'aquest episodi és la guerra pel control del territori entre dos grups enfrontats.

Tal com anuncia ElCaso, la rivalitat entre un col·lectiu marroquí i un grup de famílies d'ètnia gitana va esclatar el passat dimecres després que un d'aquests grups truqués als Mossos per denunciar que una botiga era oberta fora d'horari. Realment, però, els Mossos el que van trobar en aquesta suposada botiga és una plantació de marihuana controlada per un clan gitano.

Sempre segons ElCaso, haurien estat els membres del clan rival del barri els que haurien «descobert» la plantació als Mossos amb el rerefons d'atacar al seu rival en el tràfic de drogues del barri.

Aquest fet va desencadenar en un violent enfrontament que va acabar amb corredisses pels carrers del barri, cops als cotxes i inclús trets. Tot i així, els Mossos sospiten que els trets, captats per un vídeo d'un veí, van ser disparats des d'una arma de fogueig, ja que no s'han trobat Beines a la zona.

El barri de Sant Josep Obrer és una zona de la ciutat de Reus que compta amb antecedents de tràfic de drogues i desmantellament de plantacions al barri. Ara, sembla que el control de la zona es podria trobar en disputa entre aquests dos grups, que lluiten violentament per quedar-se amb el domini.

La Policia va desplegar a la zona efectius d'ordre públic de l'ARRO del Camp de Tarragona i va augmentar la presència d'agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC) per tractar d'evitar rèpliques i aportar tranquil·litat als veïns. Aquest enfrontament pot haver desencadenat una guerra oberta entre els dos clans i es tem que hi pugui haver més episodis de violència. Per tant, els cossos policials augmentaran la vigilància a la zona per tal d'evitar nous enfrontaments.

tracking