Diari Més

Festa

Projecten la creació d'un nou element festiu a Reus, la Somera

La Colla Gegantera Els Alegre busca finançament perquè la iniciativa es converteixi en una realitat

Projecten la creació d'un nou element festiu a Reus, la SomeraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Gegantera Els Alegre, amb la col·laboració de l'Institut Municipal Reus Cultura, va presentar ahir el projecte de construcció d'un nou element festiu per a la ciutat, la Somera de Reus. Per a finançar el projecte i recaptar els diners necessaris perquè esdevingui una realitat, s'engegarà una campanya popular. La voluntat és que es pugui apadrinar un picarol, la peülla, les orelles, la cua o el domàs, segons l'aportació, seguint la crida #ApadrinoLaSomeraDeReus.

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, va explicar que «la proposta de crear la Somera sorgeix de la necessitat de la mateixa colla de créixer, per un costat, i, per l'altre, de cobrir espais on a vegades el Seguici Festiu de la ciutat no arriba».

«Des de Reus Cultura donem suport a les iniciatives que impliquen la participació activa de la ciutadania i, com és aquest cas, més tenint en compte que es tracta d'un projecte molt treballat, ben pensat i coherent, que inclou una voluntat festiva i pedagògica que ben segur sumarà al que ja és actualment la nostra cultura popular reusenca», va afegir.

El disseny de la Somera s'ha encarregat a l'escultor de Solsona Pau Reig, autor de diferents propostes d'imatgeria festiva a Catalunya. La confecció de les diferents peces del vestuari de la bèstia aniran a càrrec d'El Barato de Reus, amb un disseny, esbós i confecció de les peces fets per Josep Maria Casas.

Al seu torn, l'acompanyament musical serà una cobla de tres quartans, formada per un flabiol i tamborí, un sac de gemecs i una tarota. El creador de la música és Roger Jordan. Així mateix, la Somera de Reus ja compta amb un logotip propi, creat per Arnau Fernàndez, mentre que la imatge corporativa de l'entitat l'ha ideat Adrià Ortiz. Una de les primeres accions de difusió del projecte anirà a càrrec del Forn Huguet, amb la creació de la galeta de la Somera, feta per Ramon de la Fuente, i que formarà part de la campanya de finançament.

La Colla Gegantera dels Alegre és una entitat cultural de Reus formalitzada el 2018, coincidint amb la celebració del seu desè aniversari. El seu objectiu principal és promoure les festes, costums i tradicions del territori català. Participa en una quarantena de sortides i actuacions en diverses poblacions d'arreu de Catalunya, però també en barris i escoles de la ciutat.

tracking