Diari Més

'La Passió' esdevé contemporània

Diumenge, 2 d'abril, la companyia La Teatr'Era porta la seva 'Passió' a la Sala Santa Llúcia de Reus, amb una proposta de petit format, intensa i emotiva

Imatge de l'actriu Josefina Monné.

'La Passió' esdevé contemporàniaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l'arribada de la primavera, la companyia La Teatr'Era de Castellvell arrenca una nova temporada de representacions de la seva Passió. Enguany serà la tercera vegada que la porten a escena, amb una aposta que ja es pot titllar de consolidada, amb una representació despullada d'artificis i elements decoratius, una posada en escena d'aparença simple, íntima i sòbria, un text que busca reflexionar sobre les relacions humanes més enllà dels fets, i uns actors que abasten una franja d'edat entre els 16 i els 80 anys.

«Intentem que La Passió de la Teatr'Era tingui un impacte en les persones que ens venen a veure, tant si són creients com si no», explica Josefina Monné. Ella forma part de la companyia des dels seus inicis, ara fa nou anys, i a La Passió assumeix el paper de la Consciència, un personatge que l'autor del text, l'actor i director Jordi Mateu Huguet, fa servir per articular tota l'obra. Ella no és l'única intèrpret femenina que assumeix un paper destacat en la peça. «Juntament amb la Consciència, també és rellevant el paper de Maria, que és l'altaveu del paper i els sentiments que pot sentir una mare», explica Monné.

El text, detalla l'actriu, beu dels textos de les tres grans passions de Catalunya: Ulldecona, Olesa i Esparreguera. De fet, la companyia forma part de la Federació Catalana de Passions, i l'any passat van representar la seva peça en la Fira de Passions d'Esparreguera, en una posada en escena al carrer. Enguany, estan acabant de lligar tornar-hi, però ja a l'escenari de la sala petita del Teatre de la Passió.

De moment, però, ja tenen a punt la representació que oferiran aquest mateix diumenge, 2 d'abril, a la Sala Santa Llúcia de Reus. Tot seguit, diumenge 16 d'abril, actuaran a Riudoms.

La Teatr'Era és una companyia de teatre sorgida a l'Associació de la Gent Gran l'Era de Castellvell. Enguany, però, el grup d'actors i actrius ha fet un pas endavant i s'ha desvinculat del Casal, entre altres motius per la necessitat d'incorporar gent jove a la companyia i d'aquesta manera tenir més marge a l'hora d'escollir les obres que interpreten.

Des dels seus inicis, la Teatr'Era ha tingut una reconeguda projecció per la demarcació, fins al punt que la primera peça que van estrenar, El florido pensil, la van representar mig centenar de vegades. De cara a la temporada que arrencaran passada La Passió, la Josefina ja avança que estan treballant un nou text: Un dia qualsevol.

Ara, però, segueixen immersos en La Passió. «Voldria que ningú se la perdi, perquè de veritat que, tothom que ve, surt meravellat» conclou l'actriu.

Imatge del director i autor del text, Jordi Mateu Huguet, a 'La Passió'.

'La Passió' esdevé contemporàniaCedida

tracking