Diari Més

Municipal

Reus i l'Arquebisbat de Tarragona arriben a un acord pel nou Teatre Bravium

La fórmula jurídica acordada serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l'Ajuntament i amb una durada de 50 anys

Imatge de l'acord inicial anunciat per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el prior de Sant Pere.

Reus i l'Arquebisbat de Tarragona arriben a un acord pel nou Teatre BraviumAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus i l'Arquebisbat de Tarragona han arribat a un acord per a la cessió de l'edifici situat al carrer de la Presó número 13 de Reus, anomenat Centre Catòlic, amb la finalitat d'impulsar-ne la rehabilitació i posada al dia per tal que pugui complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania, amb perspectiva d'usos culturals, socials i cívics.

En una reunió que va tenir lloc a principis d'any entre l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; i amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; es van posar sobre la taula les diferents propostes i es va acordar traslladar al personal tècnic d'ambdues parts les negociacions oportunes per tal d'arribar a un acord. Les converses s'han dut a terme sempre en un clima de diàleg, respecte institucional i voluntat d'entesa.

Finalment, doncs, la fórmula jurídica acordada serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l'Ajuntament i amb una durada de 50 anys. L'Ajuntament es farà càrrec de les obres i es compromet a vetllar pel respecte a totes les sensibilitats (d'identitat de gènere, religioses, diversitat cultural...), amb la voluntat d'evitar manifestacions que indueixin a l'odi, en el marc del respecte als drets fonamentals previstos a la legislació vigent. També quedaran reservats uns espais a la segona planta per a l'ús de l'Arquebisbat, així com per a oficines municipals de cultura, i es donarà cabuda a l'Associació Bravium Artístic i Cultural.

L'acord satisfactori final al qual s'ha arribat és fruit del treball tècnic i el diàleg institucional i ha suposat molta capacitat d'entesa de les parts, junt amb la voluntat de trobar el punt comú de consens. Això ha permès superar, sense renúncies per cap part, les discrepàncies inicials. Ambdues parts es feliciten de l'acord assolit, que qualifiquen d'històric, ja que la principal beneficiària en serà la ciutat de Reus.

Aquest mateix divendres, dia 31 de març, a les 18.30h, se signarà, al Centre Cultural El Castell, el corresponent protocol de col·laboració, fet que permetrà dur a terme els darrers passos i donar pas a la signatura definitiva del text del conveni, que es preveu que pugui tenir lloc properament, una vegada aprovat el projecte per part dels òrgans competents.

tracking