Diari Més

Equipaments

La nova Escola dels Oficis de Reus s'ubicarà a l'edifici del Vapor Vell

L'Ajuntament realitzarà una serie de reformes a l'edifici, el qual forma part de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

La planta baixa de l'edifici del Vapor Vell acollirà la nova Escola dels Oficis de Reus.

La nova Escola dels Oficis de Reus s'ubicarà a l'edifici del Vapor VellAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus realitzarà diverses actuacionsa l'edifici municipal del Vapor Vell per ubicar l'Escola dels Oficis de Reus. El nou equipament permetrà millorar l'oferta formativa del territori i adequar-la a les necessitats i a les demandes del teixit productiu. L'edifici del Vapor Vell està catalogat dins de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

En una primera fase, s'actuarà principalment en l'envolvent de l'edifici, la façana i les cobertes i es portarà a terme la reforma parcial de la planta baixa per implantar-hi la nova Escola dels Oficis. L'equipament formatiu ocuparà un espai d'entre 150-200m2, de manera que l'edifici, amb un espai útil de més de 4.000 metres quadrats repartits entre la planta baixa i tres alçades, podrà ubicar en un futur, més dependències municipals.

L'actuació es realitzarà amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament destinarà 175.000 euros de fons propis, provinents del Pla d'Impuls Econòmic i Social.

Fases del projecte

El primer pas serà la redacció del projecte bàsic i executiu per a la consolidació de l'edifici i la reforma d'una part de la planta baixa destinada a l'Escola dels Oficis. El termini previst per la redacció del projecte tècnic preveu l'inici al tercer trimestre de 2023 i el lliurament pel segon trimestre de 2024.

Un cop redactat el projecte tècnic es licitarà el contracte per dur a terme les obres de consolidació de l'edifici i d'implantació de la nova escola d'oficis. Aquesta actuació es realitzaria abans de finals de 2025.

tracking