Diari Més

Política

Josep Baiges acompanyarà a Sandra Guaita com a número dos a la llista del PSC Reus

Aquest matí s'ha fet la presentació a la plaça de les Peixateries Velles

Josep Baiges amb Sandra Guaita, cap de la llista del PSC Reus 2023.

Josep Baiges acompanyarà a Sandra Guaita com a número dos a la llista del PSC ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous la candidata del Partit Socialista per a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha presentat a la persona que ocuparà el número 2 a la llista per a les eleccions municipals del 28 de maig. Per fi s'ha desvetllat el misteri: serà el conegut Josep Baiges qui anirà en segona posició per defensar el projecte socialista per a la ciutat de Reus. Lapresentació del comunicador ha tingut lloc a la plaça de les Peixateries Velles.

Baiges ha confirmat que ha deixat els seu càrrecs a la Cambra de Comerç de Reus per mantenir «la independència política i ideològica» de l'ens.

El reusenc ha apuntat que «després de trenta anys de dedicació a Reus, des de diversos àmbits i realitats a nivell professional, personal i associatiu, he decidit donar el pas comprometent-me amb la candidatura de la Sandra per treballar, com a servidor públic, des de l'Ajuntament». Qui ha afegit que «la Sandra serà una grandíssima alcaldessa per la ciutat de Reus».

Guaita, per la seva banda, ha argumentat que «volem transformar i rellançar Reus i l'única manera de fer-ho és fent un projecte de ciutat» i ha afegit que «estem molt contents que una persona que s'estima Reus i que porta tota la vida treballant per la ciutat com Baiges en diferents àmbits cregui en aquest projecte per canviar Reus».

Trajectòria

Josep Baiges és llicenciat en Història General i Geografia per la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Direcció d'Empreses Radiofòniques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha format part de la junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya i ha exercit de periodista a Ràdio Reus i Canal Reus. Des del 2007 treballa a la Cambra de Comerç de Reus on ha desenvolupat les funcions de director de comunicació, cap de gabinet de presidència i secretari general de la Cambra i de la Llotja, responsabilitats a les que ha renunciat per vincular-se al projecte de Sandra Guaita.

Baiges també ha estat distingit per diverses entitats reusenques per la seva contribució desinteressada a fer ciutat, destacant el Tro de Festa que l'Ajuntament de Reus li va atorgar el 2018 o el premi Imprescindible de Canal Reus l'any 2015. També ha guanyat el premi al Millor bloc de Catalunya l'any 2012 per El Món de Reusque escriu de manera periòdica des del 2011 i que ha convertit en un dinamitzador de la vida ciutadana destacant la convocatòria dels Premis Amenós als que més Enganxen, que se celebren cada any al Teatre Bartrina. L'any 2022 va rebre el primer premi de comunicació de la DOP Avellana de Reus per la seva contribució a prestigiar la fruita seca de referència del nostre territori.

Baiges és soci del Centre de Lectura, de la Lliga Catalana Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, on actualment forma part de la seva junta directiva. També és soci de Bravium Teatre, els Xiquets de Reus, Reus CF Reddis, l'Orfeó Reusenc o la Confraria dels Estudiants, entre altres.

tracking