Diari Més

Política

El comunicador Josep Baiges fitxa pel PSC com a número 2 de la llista

El fins ahir secretari general de la Cambra de Comerç s'uneix a l'equip de Sandra Guaita perquè considera que és «l'alcaldessa que necessitem ara»

Josep Baiges amb Sandra Guaita, cap de la llista del PSC Reus 2023.

Josep Baiges acompanyarà a Sandra Guaita com a número dos a la llista del PSC ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les grans incògnites que restaven per a resoldre de cara a les eleccions municipals ja s'ha aclarit. El comunicador Josep Baiges serà el número 2 de la llista del PSC per als comicis del 28 de maig i acompanyarà Sandra Guaita en l'objectiu de recuperar l'alcaldia per al feu socialista. «M'he passat la vida dient Benvinguts al món de Reus i ara veig que el meu món de Reus és la Sandra Guaita», va expressar el fins ahir secretari general de la Cambra de Comerç. «Estic plenament convençut que la Sandra serà una grandíssima alcaldessa per a la ciutat de Reus, l'alcaldessa que necessitem ara», va continuar.

La candidata va detallar que per a bastir «un projecte transversal », clau per assolir l'anhelada «transformació» de la capital del Baix Camp, l'equip socialista ha estat buscant «persones que hagin estat implicades tradicionalment en la nostra ciutat i que hagin treballat per a ella». «Una de les primeres persones que ens va venir al cap va ser Josep Baiges», va afirmar. Llicenciat en Història General i Geografia, fa més de 30 anys que dedica la seva vida a Reus. Era secretari general de la Cambra de Comerç, però ahir va decidir deixar el seu càrrec per a «salvaguardar l'únic patrimoni» que té l'ens, «la seva independència política i ideològica », en paraules de Baiges.

El comunicador va reconèixer que va ser «molt fàcil» acceptar la proposta d'incorporar-se a la llista del PSC perquè el va seduir la imatge de ciutat que projecta Guaita. En concret, va definir com a «un dels moments històrics de la política local» la conferència que l'alcaldable va brindar a Vermuts Rofes el 13 de març, per la convicció amb què va transmetre la voluntat de transformar Reus i liderar el canvi. En aquesta línia, també va recordar que va ocupar la presidència de l'AMiPA de l'escola Mowgli perquè era «la millor manera de demostrar als meus fills que la seva escola m'importa». «Estant aquí, fent visible el meu suport incondicional a la Sandra, també és una manera de dir als meus fills i a la gent de Reus que la meva ciutat m'importa», accentuà.

Baiges va afirmar que el PSC l'ha anat a buscar «pels temes d'empresa i economia», després de dedicar els últims 16 anys a la Cambra, però va assegurar que pot ser «el Sergi Roberto de la política local», ja que, al llarg de la seva trajectòria professional, ha pogut anar coneixent diferents actors i sectors. Amb tot, afegí que, en cas d'entrar a l'equip de govern, farà «el que convingui», encara que fos «portar els petos, les aigües i els cons», continuant amb l'argot futbolístic.

Finalment, l'alcaldable es va referir a la conformació de la resta de la llista electoral, atès que, a hores d'ara, tan sols es coneixen qui seran els números 1 i 2 del PSC. Guaita va aclarir que avui tindrà lloc l'assemblea per ratificar els integrants que concorreran a les eleccions, però va avançar que s'ha volgut tenir «una mirada àmplia» que inclogués tant militants actuals del partit com «gent de fora» que aporti una visió addicional i complementària de la realitat del municipi. «Tenim persones incorporades a l'equip que representen una entitat, un barri, un sector. Anem a buscar aquests perfils per fer un projecte transversal», va concloure la candidata.

tracking