Diari Més

Societat

Reus ofereix un tastet de les entitats i activitats culturals pels joves de la zona sud

L'objectiu és fomentar la participació dels joves a les entitats de la ciutat i desplaçar l'activitat que ofereixen, de forma periòdica, als barris

Imatge del projecte T-Flow de Joventut al barri del Carrilet.

Reus ofereix un tastet de les entitats i activitats culturals pels joves de la zona sudAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Joventut, de la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, ofereix aquests dies un tastet de les entitats i activitats culturals pels joves de la zona sud de la ciutat. La T-Flow és una programació d'activitats dirigida preferentment a joves de 12 a 16 anys de la zona sud i concretament dels barris del Carrilet, Mas Iglesias i de la Pastoreta.

L'objectiu és fomentar la participació dels joves a les entitats de la ciutat i desplaçar l'activitat que ofereixen, de forma periòdica, als barris. Es tracta que els i les joves puguin conèixer les entitats i les activitats que realitzen in situ i alhora acostar les activitats culturals de la ciutat als joves dels barris. Aquest projecte és una transformació i adaptació de la proposta: «Passaport d'entitats», proposta guanyadora de l'Ed Hack de l'any passat.

La proposta

El nom de T-Flow juga amb el mot de flow, «tenir rollo, tenir estil» amb la lletra T de targeta. La T-Flow és una simulació de targeta que ofereix als joves la possibilitat de poder «circular» per dos línies diferents i fer diferents parades que són les activitats. Les línies són la vermella que és la que passa per diferents entitats de la ciutat i la línia verda, que ofereix activitats culturals.

Hi ha un total de 10 parades (activitats) que suposen més de 250 places dirigides als i les joves. Totes les activitats són gratuïtes i els i les joves s'hi han pogut apuntar a través d'un codi QR. La T-Flow va començar el passat 12 de març amb un concert de hip hop al Teatre Bartrina i acabarà a finals de mes,amb la idea de concentrar el recorregut durant un mes per tal de fer de l'experiència un viatge intens i acotat en el temps.

Els i les joves poden conèixer entitats com el Banc dels aliments, un gimnàs de Jiu-jistu, els Xiquets de Reus, una entitat que es dedica a la Cal·listènia i els Ploms i poden gaudir de dos espectacles al Teatre Bartrina, un taller de graffiti o cinema, i un Escape Room a la Bòbila Sugranyes.

La T-Flow ha comptat amb el suport de diferents agents claus de la zona: els instituts Roseta Mauri i Salvador Vilaseca, les entitats com ara el Banc d'aliments, els Ploms, Xiquets de Reus, Venom Barz i també amb els equipaments culturals com la Bòbila Sugranyes, la Biblioteca Pere Anguera i el Teatre Bartrina.

Un projecte que surt de l'Ed Hack

T-Flow surt de la proposta guanyador de l'Ed Hack, un procés participatiu basat en una hackató que es va fer a Cal Massó a finals del 2021, la proposta que va sorgir d'aquest procés no es va poder desenvolupar per part dels participants de l'equip guanyador, però s'ha volgut tirar endavant per part dels tècnics de joventut.

En un futur, i després de fer-ne valoració amb les persones implicades T-Flow podria ser una continuació del Passaport Cultural que ja es reparteix entreels alumnes de primària de diferents escoles de la ciutat.

tracking