Diari Més

Empresa

Una quinzena de projectes formaran part de la nova edició de la Incubadora TIC

La iniciativa de Redessa inclou una vertical dedicada al sector de les tecnologies alimentàries

La majoria de projectes formen part de la vertical de 'foodtech' seguida de projectes dedicats al turisme i la indústria 4.0.

Una quinzena de projectes formaran part de la nova edició de la Incubadora TICCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena de projectes formaran part de la nova edició de la Incubadora TIC de Redessa. Durant el procés de captació, el centre d'empreses va rebre una trentena de propostes, de les quals només la meitat accediran al bootcamp formatiu i a les mentories personalitzades del programa d'acceleració.

Pel que fa als sectors d'activitat, una tercera part de les empreses emergents s'integraran a la nova vertical de tecnologies dels aliments vinculades al Hub Foodtech & Nutrition. El turisme, la indústria 4.0 i el gaming són altres sectors amb presència en la nova edició de la Incubadora TIC.

Segons va detallar ahir la consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, «les startups participants tenen projectes vinculats a sectors estratègics a la Catalunya Sud, com l'agroalimentari o el turístic». «En aquesta edició, buscarem generar sinergies entre aquestes empreses emergents i les pimes del territori, perquè puguin explorar possibles vies de col·laboració», va expressar.

Respecte al grau de desenvolupament, gairebé la meitat dels participants tenen el seu producte en fase de comercialització al mercat, un 20% disposen ja d'un producte mínimament viable i el 33% restant es troben en un estat incipient on només tenen la idea o una versió beta del projecte.

Les vuit sessions de formació programades per a les startups es duran a terme durant el mes d'abril i la primera meitat de maig. Tractaran temes com la proposta de valor, l'encaix amb el mercat, la monetització, la transformació digital, la venda en línia o la importància de la comunicació. Està previst que les jornades es realitzin de 10 a 14 hores i de 15 a 17 h., i combinaran teoria amb exercicis pràctics. Les startups que superin aquest bootcamp formatiu accediran a les mentories personalitzades, que s'iniciaran durant el maig.

Enguany, per primera vegada, la Incubadora TIC disposa d'una vertical dedicada al sector foodtech per a reforçar dos sectors clau al territori, com són les noves tecnologies i l'alimentació. Les empreses participants en aquest vessant són Biophenolics, Ingredalia, Be.Main, Coockledge i Fotortech Catalunya. D'altra banda, Belong to Sea, Deltafood, Efizum, Erasmusing, Group B Live, Techtiva, Precoway, Winbia, Motiwate i Roller Caster completen el llistat de participants.

tracking