Diari Més

Restauració

La Ganxet Pintxo de Reus apuja la tapa a 4 euros per l'encariment de costos

El coordinador de la ruta explica que s'apostarà per la qualitat i per l'ús de productes de proximitat

El Círcol oferirà el 'porkini', un 'bikini' de galta rostida amb ceba caramel·litzada i anguila fumada.

La Ganxet Pintxo de Reus apuja la tapa a 4 euros per l'encariment de costosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semifred d'avellana de Reus; bao amb costella cruixent, salsa barbacoa i cítrics; clotxa de pollastre; sushirritos i porkini. Són cinc de les opcions que presidiran les taules i les terrasses a partir d'aquest dijous, dia en què encetarà una nova edició de la Ganxet Pintxo. Amb el canvi d'estació, el cicle de primavera vindrà acompanyat d'una modificació: la tapa s'encarirà, passant de 3,5 a 4 euros –amb el quinto de cervesa inclòs–.

«Aquesta és una demanda dels establiments perquè han d'assumir uns costos que han pujat; l'energia també ha pujat. Hi ha establiments que paguen pràcticament el mateix d'energia que de lloguer», va comentar el coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista, ahir durant la presentació de la ruta de tapes, que va tenir lloc al restaurant de la Societat El Círcol.

«Entenc que la gent es queixarà, que no ho trobarà bé, però hem d'entendre que els preus s'han disparat i que els restauradors s'han de guanyar la vida», va afegir el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. El portaveu cameral va expressar el desig que l'encariment de la tapa no afecti l'afluència dels comensals i va assenyalar que als treballadors també se'ls hauria «d'anar augmentant els sous».

En aquest escenari, Batista va recordar que la ruta va néixer amb l'objectiu «d'ajudar els establiments» i va detallar que es mantindrà l'esforç per oferir tapes de qualitat preparades amb productes de proximitat, de manera que el nou preu es vegi compensat per l'alta elaboració de l'oferta gastronòmica.

En aquesta ocasió, seran 32 els establiments que participaran en la iniciativa, tres dels quals s'incorporen després de no haver-ne format part l'última ocasió, una xifra que el coordinador de la Ganxet Pintxo qualifica d'«idònia», ja que permet als locals tenir «prou afluència de públic» i, alhora, propicia que els ciutadans tinguin al seu abast un ampli ventall de possibilitats per escollir les opcions que més els sedueixin.

L'acte inaugural tindrà lloc dijous, a les 20 hores, a l'espai de la Llotja de Reus. Aquesta vegada, el protagonista serà l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, com a mostra d'agraïment pel suport que ha brindat a la ruta de tapes, segons va detallar ahir Just.

Premis populars i professionals

Després del precedent de la tardor del 2022, la ruta mantindrà un format de comunicació eminentment digital. No es publicarà cap guia en paper, però els ciutadans podran descobrir el llistat de les 32 ofertes gastronòmiques a través de la pàgina web www.gastronosfera.com o amb l'aplicació mòbil Gastronosfera.

Pel que fa als premis, els clients tindran l'oportunitat de determinar els guanyadors dels tres guardons populars, mateix nombre de reconeixements que entregarà el jurat professional. Així mateix, Estrella Damm premiarà la tapa que millor marida amb cervesa; el Gremi de Forners, la millor elaboració amb pa de forner artesà; i l'Ajuntament, la millor connexió entre establiment i ciutadania.

tracking