Diari Més

Mobilitat

El bus a demanda de la zona nord de Reus començarà a circular el 27 de març

Estarà en funcionament els dies laborables, de 7.30 a 18.30 hores, i permetrà millorar la connexió amb el centre de la ciutat

El servei es podrà sol·licitar a través d'una aplicació mòbil o trucant per telèfon.

El bus a demanda de la zona nord de Reus començarà a circular el 27 de marçGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bus x tu engega motors i començarà a circular dilluns vinent, 27 de març. L'objectiu d'aquest sistema d'autobús a demanda és millorar la connectivitat del nord de la ciutat –actualment, amb una baixa freqüència de pas de les línies convencionals– amb el centre.

En concret, donarà servei al barri Gaudí, El Pinar, la urbanització Sant Joan i el Cementiri. Amb tot, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va assenyalar ahir que es tracta de la «primera fase» del projecte i que, si els resultats són satisfactoris, en un futur s'ampliarà el sistema als barris del sud.

«Donem resposta a una llarga demanda de la ciutadania. És una fórmula molt innovadora; segurament moltes ciutats en prendran nota», va expressar el batlle. «Revolucionem el transport de la ciutat», afegí la vicealcaldessa, Noemí Llauradó.

El servei permetrà els desplaçaments des de nou parades diferents, distribuïdes entre les zones esmentades, fins a l'avinguda de Sant Jordi 1, on l'usuari tindrà la possibilitat de fer transbordament, si ho requereix, per desplaçar-se a un altre punt de l'urbs.

En el cas del barri Gaudí, només es permet anar en direcció a la plaça de la Llibertat; la tornada s'haurà d'efectuar amb les línies regulars. «És un servei que pretén ser ràpid, còmode, segur i adaptat a les necessitats de la ciutadania», va subratllar la presidenta de Reus Transport i alhora regidora de Mobilitat, Marina Berasategui.

En aquesta línia, comentà que el Bus x tu es complementa amb l'actual sistema d'autobús a demanda, en vigor a espais com el Mas Carpa, i que permetrà «racionalitzar determinades línies», per tal d'incrementar les freqüències de pas.

Així mateix, assenyalà que ja s'estan efectuant enquestes de demanda per ampliar el servei cap a altres barris de la ciutat. Amb la implantació del servei, Llauradó va destacar que es «millora la xarxa de transport públic» i es reforça l'aposta per la mobilitat sostenible.

Per a sol·licitar aquest servei, serà necessari instal·lar-se l'aplicació mòbil BusXtu, gratuïta i que ja està disponible –si bé només està en actiu per a proves internes i no acceptarà peticions fins al dilluns vinent–. Després de completar el registre, l'usuari podrà indicar l'inici i el destí del seu recorregut i, un cop confirmat, el programari l'informarà del temps aproximat que falta perquè l'autobús arribi a la parada triada per recollir el passatger i iniciar el trajecte.

Així mateix, es podrà fer la reserva amb antelació i seleccionar un dia i hora futurs per efectuar el desplaçament. A més, hi haurà la possibilitat d'informar de la necessitat d'activar la rampa per accedir al transport. L'aplicatiu també permetrà comprar més d'un bitllet. A banda de per l'app, el ciutadà podrà sol·licitar el servei trucant al telèfon 633 500 500.

Dies i preus

El Bus x tu funcionarà amb el mateix sistema tarifari que el transport municipal actual: el bitllet senzill tindrà un cost d'1,30 euros i hi tindran validesa els abonaments vigents. Estarà en actiu els dies laborals, de 7.30 a 18.30 hores de forma ininterrompuda. L'Ajuntament demana que les sol·licituds del servei es completin amb un mínim de 10 minuts d'antelació.

tracking