Diari Més

La Ganxet Pintxo Primavera 2023 comparà amb 32 establiments de restauració

Carles Pellicer, l'alcalde de Reus inaugurarà la ruta de tapes Ganxet Pintxo Primavera 2023

Acte de presentació de la Ganxet Pintxo Primavera 2023 de Reus al restaurant de la Societat el Círcol.

L'alcalde de Reus inaugurarà la ruta de tapes Ganxet Pintxo Primavera 2023CEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El restaurant de la Societat el Círcol, un dels establiments que ha participat en més ocasions a la ruta de tapes, ha estat l'escenari aquest dillunsde la presentació de la Ganxet Pintxo Primavera 2023 que tindrà lloc del 23 de març al 2 d'abril. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha anunciat durant la presentació que l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, serà l'encarregat d'inaugurar la ruta, com a agraïment al seu suport a la Ganxet Pintxo des del seu inici, la tardor del 2011.

La Ganxet Pintxo arriba a la 21a edició. És una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de l'Ajuntament de Reus a través de la regidoria de Promoció de Ciutat, i el patrocini de l'empresa Damm.

En total hi participen 32 establiments, dels quals un 10% s'incorporen de nou per a la ruta d'aquesta primavera. Els responsables dels diferents establiments han rebut l'assessorament de la xef Eva Hausmann que, novament, per quarta ocasió consecutiva, ha participat en tots els processos d'acompanyament que s'han realitzat en aquesta edició.

La tapa i el quinto, a 4 euros

La Ganxet Pintxo ha previst per a aquesta ocasió un increment del cost de la tapa, que passa dels 3,5 euros als 4 euros. D'aquesta manera, l'organització ha volgut atendre la petició dels mateixos establiments, considerant l'increment progressiu dels costos de la matèria primera i dels subministraments.

En totes les creacions s'ha volgut reforçar la inclusió de productes locals de qualitat per poder convertir, cada tapa, en un exemple de la realitat territorial de casa nostra.

Una ruta 100% digital

Després de l'experiència pilot de l'edició de Tardor 2022, la ruta manté per segona edició consecutiva, el seu canal de difusió 100% digital. D'aquesta manera es continua amb l'aposta decidida per la sostenibilitat i el respecte mediambiental com pot ser l'eliminació de la difusió en paper considerant l'estalvi en recursos naturals que suposa.

Els clients podran accedir a tota la informació a través de l'App de Gastronosfera i a través de la webgastronosfera.com. En tots els elements visuals es podrà accedir al codi QR que permet descarregar-se l'aplicació. A més, Gastronosfera permet geolocalitzar els establiments participants.

El cartell de premis de la Ganxet Pintxo

Els clients de la ruta tindran l'oportunitat de votar les millors tales de la Ganxet Pintxo, una votació que servirà per determinar els guanyadors dels tres premis populars. Tots els que emetin el seu vot participaran en el sorteig d'un àpat per a dues persones en un dels restaurants Estrella Michelin de la demarcació de Tarragona. En paral·lel el jurat professional decidiràquins són els tres guardonats en la seva categoria.

El cartell d'establiments distingits es completarà amb el premi que atorga Estrella Damm a la tapa que millor marida amb la cervesa; el premi especial Gremi de Forners, amb el que l'entitat distingirà la tapa elaborada amb el millor pa de forner artesà d'aquesta edició; i finalment, el premi Ciutat de Reus que l'Ajuntament de Reus lliurarà, per segona vegada, i que voldrà reconèixer la qualitat de la tapa i el vincle de l'establiment amb la realitat ciutadana.

La ruta amb la Festa de l'Esport de l'autisme

La Ganxet Pintxo manté la seva voluntat d'implicar-se en la realitat ciutadana i, per aquest motiu, ha decidit donar suport a la primera festa de l'esport de la Federació Catalana de l'Autisme, que es realitzarà a Reus el diumenge 26 de març, a les instal·lacions esportives de l'escola de futbol La Pastoreta. La ruta patrocina a l'equip local, el Supera't, integrat pels infants de l'associació que vetlla per la inclusió social dels nens i nenes amb autisme.

L'alcalde de Reus inaugurarà la ruta

L'acte d'inauguració de la Ganxet Pintxo Primavera 2023 es farà el dijous 23 de març, a les 20:00 h, a l'espai de la Llotja de Reus, i anirà a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. L'acte comptarà amb l'actuació del duet musical COVER H.

tracking