Diari Més

Cultura

Coneix tots els actes que organitza Reus per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Aquest dimarts la ciutat conmemorará el dia amb diverses activitats literàries

Enguany es commemoren els 400 anys del Rector de Vallfogona.

Coneix tots els actes que organitza Reus per celebrar el Dia Mundial de la PoesiaCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa «Març, marçot, versos per tot» que promouen les Biblioteques Municipals amb la intenció de fomentar la lectura de la poesia, gira a l'entorn del dia 21 de març, que és el Dia Mundial de la Poesia. Aquesta és la data central de tot el programa, i que tindrà diversos punts de celebració.

D'11:00 a 12:00 h hi haurà una lectura col·lectiva de poemes d'autors del temps de Domènech i Montaner al vestíbul de l'Hospital de Sant Joan amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals. Totes les persones ingressades rebran a més a més un punt de lectura amb la commemoració.

A les 12:00 h, El Círcol organitza també una lectura de poemes de dones a càrrec de Dolors Quintana amb l'acompanyament musical d'Eva Fraga. L'acte tindrà lloc sota els porxos de la Plaça del Prim.

Més tard, ales 17:00 ha la Biblioteca Central Xavier Amorós es presentarà el poemari infantil «Xiclet», de Núria Freixa, amb la participació dels infants i les mentores del grup LECXIT de l'Escola Prat de la Riba.

A les 19:00 h, tindrà lloc l'acte institucional a la Biblioteca Central Xavier Amorós, amb la lectura del poema commemoratiu d'aquest any que és del Rector de Vallfogona, la lectura de diversos poemes de Xavier Amorós a càrrec del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens;del gendre de Xavier Amorós, Ramon Tàpias, i de diversos alumnes del Centre de Normalització Lingüística «Miquel Ventura». També hi haurà la intervenció dels poetes locals que han publicat nou llibre durant el darrer any i que són Magda Barceló, Vicky Díaz i Antoni Nomen. Tancarà l'acte l'actuació de la coral «Canta amb el cor» del CNL.

A la mateixa hora el Centre de Lectura també farà un acte a la Sala Emili Argilaga amb la lectura de textos del Rector de Vallfogona i Xavier Amorós.

La commemoració inclou diversos actes més com és la Jam poètica de Safareig Poètic al Racó de la Palma el dimecres 22, i una lectura col·lectiva de poemes de Xavier Amorós i els poetes modernistes amb acompanyament musical dels alumnes del Conservatori de música de Reus que tindrà lloc el proper dissabte 25 de març, a les 11:00 h, al Mercat Central.

La celebració del Dia Mundial de la Poesia el primer dia de la primavera, és una iniciativa que la UNESCO, que a Catalunya impulsa la Institució de les Lletres Catalanes amb l'edició d'un poema que es tradueix a totes les llengües maternes que hi ha a Catalunya. Enguany es commemoren els 400 anys del Rector de Vallfogona, però a nivell territorial i amb la mediació dels Serveis Territorials de Cultura, també en serà protagonista Xavier Amorós.

tracking