Diari Més

'Sota el ventre de la tortuga' s'interpretarà al Festival COS de Reus

L'espectacle guanya el concurs de 'performance' dels Premis Òrbita

La modalitat de 'performance' va enlluernar el matí de diumenge.

'Sota el ventre de la tortuga' s'interpretarà al Festival COS de ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Van ser els últims a entrar escena, però no van deixar ningú indiferent. Els participants del concurs de performance dels Premis Òrbita van haver d'esperar a ahir al matí per mostrar les seves habilitats. Cal Massó i el Castell del Cambrer van ser els espais habilitats, llocs íntims on fusionar-se amb el batec de la música. A la tarda, l'escenari era completament diferent: el Teatre Bartrina, en la penombra, amb els focus enlluernant les estrelles de la dansa contemporània; la gala de cloenda, actuacions de comiat i, finalment, el nom dels guanyadors.

Miguel Guasch, Silvio Álvarez, Guillem Sanabra i Ovidi Álvarez, amb l'espectacle Sota el ventre de la tortuga, es van coronar campions del certamen de performance i, en conseqüència, van rebre un contracte per poder allargar la peça i presentar-la en la pròxima edició del Festival COS. Els quatre ballarins també havien estat els encarregats d'inaugurar el cicle Paradigmes d'arts contemporànies la setmana passada.

Els amateurs també van trobar el seu lloc per poder brillar, sigui de manera individual, en duos o en grup. Això sí, el jutjat encarregat de valorar els seus moviments era de primer nivell: Natàlia Viñas i Sol Vázquez, expertes amb una extensa trajectòria. Per la seva banda, els ballarins professionals no només tenien la possibilitat d'emborsar-se 3.000 euros amb les seves actuacions, sinó que, entre el públic, hi havia programadors de teatre que els podien premiar amb una recompensa encara més sucosa: els contractes.

En aquesta categoria, la peça tituladaA primary questionva resultar guanyadora, obra del coreògraf Albert Garrell i interpretada per Ivet Peralta i Sara Colomino.

tracking