Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Urbana de Reus no farà hores extra per cobrir les rues de Carnaval

El sindicat CSIF alerta que no hi haurà prou efectius per garantir la seguretat perquè la plantilla està «sota mínims»

El carrer de Misericòrdia es va omplir per celebrar l'última rua matinal de diumenge, el 2020.

La Guàrdia Urbana de Reus no farà hores extra per cobrir les rues de CarnavalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi haurà suficients agents de la Guàrdia Urbana de Reus per garantir la seguretat durant els dies de Carnaval. Adrián Bareas, responsable del sindicat CSIF a Reus, que ahir va llençar l'advertència sobre la manca d'efectius, detalla que la plantilla es nega a fer hores extra per poder cobrir un servei que ja està «sota mínims» després «d'anys de falta d'agents». «Per a les festes de Carnaval serà impossible donar cobertura a la població i als possibles incidents que esdevinguin perquè no hi ha prou efectius i aquesta falta de personal se supleix a base d'hores extra», expressà el sindicat.

Bareas explica que, el passat dissabte a la tarda, només hi havia tretze agents de servei al carrer. Durant la rua de lluïment d'enguany, no creu que en siguin gaires més. «Per dies com Carnaval o Sant Pere, normalment ve tota la plantilla a treballar. Com que ara no fem hores extra, només hi haurà uns tretze agents. Amb tretze, no es pot cobrir tot el passeig Prim, el Misericòrdia, i vetllar per la seguretat», rebla. En l'actualitat, 152 policies conformen el cos de la Urbana de Reus.

El portaveu sindical afirma que el fet de no ser suficients professionals per les festes de Carnaval, que es desenvoluparan entre el 16 i el 22 d'aquest mes, no és més que la punta de l'iceberg. Declara que la policia local de Reus es nega a fer hores extra des del 20 de gener i que la decisió continuarà ferma fins al 28 de febrer. El detonant d'aquest escenari hauria estat una campanya de desprestigi entre empleats del consistori, que haurien explicat que el fet que l'Ajuntament s'hagués hagut de gastar 800.000 euros per pagar les hores extra dels agents suposava que no es poguessin comprar «llapis, llibretes ni contractar gent», segons subratlla Bareas. «No volem fer hores extra, volem ser la plantilla que hem de ser. Si som els culpables de tot el que passa al món, ens quedem a casa amb la família i així es podrà comprar el que faci falta», assevera.

Des de l'Ajuntament, s'assegura que s'està «treballant en una possible proposta de revisió de la fórmula que estableix l'execució i realització de les hores extra ». Així mateix, es comenta que s'està «en converses per trobar un equilibri òptim amb els horaris i la superposició de torns».

Per poder revertir la situació, Bareas assenyala que, en primer lloc, volen que els demanin «disculpes ». També exigeixen que el consistori es comprometi a contractar «la cinquantena d'agents que fan falta» en els pròxims tres anys i que s'aprovi el reglament de la segona activitat, que permetria als policies desenvolupar altres tasques fora del carrer a partir dels 57 anys. «Volem que se li doni la dimensió a la plantilla que es mereix i necessita Reus. Volem fer hores extra per Sant Pere, Misericòrdia, Carnaval, actes que ho necessitin, però no cada dia perquè no hi ha prou gent», conclou.

El PSC demana solucions

El portaveu del PSC, Andreu Martín, va recordar ahir que, atès al pla local de seguretat, per al Carnaval del 2019 es va requerir la presència de 94 agents, de manera que enguany s'hauria de destinar pràcticament la totalitat de la plantilla. Així mateix, va recordar que la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, va preveure que a finals del 2022 hi hauria 175 policies al cos. «Si volen solucionar això, que dotin les partides pressupostàries de la Urbana amb els recursos suficients i amb immediatesa», asseverà.

tracking