Diari Més

Veïnal

L'AV del Roserar es planteja recollir signatures per exigir millores

L'estat del parc del Roserar i la inseguretat del parc de l'Olla són les principals queixes al barri

Imatge d'arxiu del parc del Roserar, quan l'Ajuntament va trencar el contracte d'obres.

L'AV del Roserar es planteja recollir signatures per exigir milloresGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació de veïns (AV) del Roserar de Mas Iglesias ha dit prou. El president de l'entitat veïnal, Francesc Jornet, explica que el barri té uns problemes endèmics i que ja és hora de trobar-hi solució. Per això, té previst demanar reunir-se amb les regidories corresponents i, si la trobada no és fructífera, «emprendrem accions», assegura. La primera d'elles seria una recollida de signatures. I no descarta organitzar mobilitzacions a la plaça del Mercadal com a última opció.

Jornet detalla que, en concret, són quatre els aspectes que més preocupen els veïns: el parc del Roserar, el parc de l'Olla, l'enllumenat i la delinqüència. Pel que fa a la primera qüestió, l'Ajuntament va trencar el passat setembre el contracte amb l'empresa adjudicatària, encarregada de renovar les terres dels parterres dels rosers i col·locar nous conductes de reg, perquè l'evolució de les obres era «imperceptible» passats set mesos del seu inici, quan havien d'estar acabades en quatre mesos. «El parc està com estava abans, encara no sortim de l'embús», lamenta Jornet.

Per la seva banda, els veïns que viuen al voltant del parc de l'Olla van denunciar a l'estiu que a la zona hi proliferaven grups de gent que, aprofitant la manca d'il·luminació, s'embriagaven i generaven inseguretat. Jornet detalla que van instal·lar fanals a l'àrea de jocs infantils del parc, però l'altre costat, on hi ha uns equipaments de gimnàstica, continua a les fosques. «El problema no s'ha resolt. Hi ha botellots, droga... Els veïns demanen que el parc es tanqui a la nit», comenta el president de l'AV.

El parc de l'Olla no és l'únic punt que Jornet qualifica de conflictiu. Explica que, a prop del carrer del Treball, fa unes setmanes van malmetre una vintena de cotxes: intents d'accedir-hi, ratllades, retrovisors trencats... «Necessitem més Guàrdia Urbana, que controli més la zona», demana. Així mateix, expressa que els delinqüents aprofiten que la il·luminació és deficient a alguns espais del barri per perpetrar els seus actes. En especial, assenyala que el problema no és que la il·luminació no sigui «la correcta», sinó que les branques i les fulles dels arbres tapen el feix de llum que surt dels fanals de carrers com el de Carles Riba.

Amb tot, aquestes no són les úniques reclamacions que el veïnat del Roserar de Mas Iglesias té. Els carrils bici ja provoquen «protestes i problemes», assegura Jornet, qui afegeix que la neteja és «molt deficient» en algunes vies i jardins.

tracking