Diari Més

Equipaments

Unes goteres endarrereixen les obres de la nova seu de Protecció Civil

Fonts municipals afirmen que els treballs que van començar el primer trimestre del 2022 «estan a punt d'acabar»

Imatge de l'estat actual de la nova seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus.

Unes goteres endarrereixen les obres de la nova seu de Protecció CivilAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase de les obres per al condicionament d'una nau del Camí de Riudoms per transformar-la en la nova seu de Protecció Civil de Reus s'ha endarrerit a causa d'unes goteres. Les obres van començar el primer trimestre de l'any passat i tenien un termini previst de sis mesos, però, a hores d'ara, encara queden actuacions a l'altell de la nau. Tot i això, fonts municipals afirmen que la nova seu «està a punt d'enllestir-se». Les mateixes fonts també confien que aviat es podrà traslladar el cos de seguretat a les noves instal·lacions. Fonts de Protecció Civil de Reus expliquen que «tenim moltes ganes que s'acabin les obres perquè ens permetrà millorar la logística». De fet, es tracta d'una demanda que tenien els voluntaris des de feia temps.

Els Voluntaris de Protecció Civil de Reus s'ubiquen actualment en un local del carrer de Sant Carles i Sant Josep, també al barri del Carme. Aquest espai, segons ells, és massa petit per desenvolupar les seves funcions: «Ara, per exemple, guardem els vehicles en un altre punt. Aquest fet provoca que no puguem actuar amb tota la rapidesa possible», afirmen. Per aquesta raó, l'Ajuntament va adjudicar, el desembre del 2021, les obres de reforma de l'antic magatzem dels serveis de Medi Ambient municipals. El projecte es va elaborar amb la participació dels mateixos voluntaris, que van facilitar una llista de les dependències i vestidors que eren necessaris. «A la nova seu tindrem prou espai per a poder preparar millor els grans desplegaments, com el de la Cavalcada dels Reis Mags», expliquen fonts del servei de Protecció Civil de la ciutat. Els treballs, que van començar al primer trimestre del 2022, comptaven amb un pressupost inicial de 197.578,95 euros (IVA inclòs). A mesura que van avançar les actuacions a la nau, va arribar el problema que va causar l'endarreriment de les obres: unes goteres. Per aquest motiu, l'Ajuntament va haver de realitzar una «petita modificació del projecte», segons informen fonts del consistori. Això ha provocat que la posada en marxa de la nova localització dels voluntaris, que es preveia a mitjan any passat, es completi pròximament.

Les mateixes fonts desconeixen amb exactitud la data que es podrà iniciar el trasllat. El que sí que preveuen és que aquest comenci amb el desplaçament dels vehicles de Protecció Civil. Els cotxes s'ubicaran a la planta baixa de la seu, «això ens permetrà tenir-los tots junts», expliquen els voluntaris. Aquesta planta, a banda d'albergar un aparcament, servirà de magatzem. En aquest espai també hi haurà un vestidor adaptat amb dutxa, lavabo i inodor, i una sala annexa.

Pel que fa a la planta superior, comptarà amb vestidors per a homes i per a dones, separats, i dos serveis higiènics. També hi haurà un espai diàfan, al que, per ara, no se li ha atribuït cap funció a l'espera de noves necessitats, i una sala polivalent. Aquest últim espai s'inclourà en les actuacions de la segona fase de les obres, que compta amb un pressupost de 46.531,84 euros. Aquesta fase posterior, que tindrà un termini de dos mesos, no afectarà l'activitat del cos de voluntaris, així que, quan s'acabi la primera, ja podran traslladar-se. Segons l'Ajuntament, aquesta sala servirà per celebrar reunions i cursos.

tracking