Diari Més

Mobilitat

Adjudiquen les obres dels carrils bici de les avingudes de Falset i de Salou de Reus

El pressupost dels dos trams és de 274.429 euros, que es finançaran amb ajuda dels fons Next Generation

Imatge de l'avinguda de Falset, un dels trams on s'ubicarà un nou carril per a bicicletes.

Adjudiquen les obres dels carrils bici de les avingudes de Falset i de Salou de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres dels carrils per a bicicletes de les avingudes de Falset i de Salou de Reus han estat adjudicades a les empreses Edifisa Enter, d'Ascó, i Construccions Vinaixa, de Reus, respectivament. Són dues empreses adjudicatàries perquè la licitació es compon de dos lots que distingeixen cadascun dels vials. El total d'ambdós projectes s'han adjudicat per 274.429,28 euros, que es finançaran amb fons Next Generation, ja que s'emmarca en el Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea.

L'associació de veïns del barri Fortuny, on s'ubica el tram de l'avinguda de Salou que comptarà amb un vial per a bicicletes, celebren el nou pas que ha fet l'Ajuntament: «Tot el que siguin millores per a la zona serà benvingut. A més, la mobilitat és molt important», va afirmar la seva presidenta, Cori Balaña, qui també assegura que el tram ja existent a la mateixa avinguda és «força freqüentat».

D'aquesta manera, el nou carril de la zona donarà continuïtat als trams entre la plaça del Canal i el carrer de Manuel Hugué, i entre l'avinguda de la Universitat i el carrer de l'Agricultura. A la vegada, connectarà amb el futur carril del carrer de Flix i l'avinguda de Sant Bernat Calbó, unes obres que també van ser adjudicades a principis d'aquest mes.

Els treballs, que s'han adjudicat a l'empresa reusenca que va dur a terme les actuacions de millora del pont del barri Gaudí, tindran la finalitat de realitzar un vial que quedarà segregat a la vorera i serà bidireccional, igual que els trams anteriors. Pel que fa a les cruïlles de l'avinguda amb el carrer de l'Agricultura i el carrer de Pere Benavent, el projecte defineix habilitar un nou pas de vianants i bicicletes adaptat. Per a la realització d'aquest lot s'ha fixat un termini d'execució de quatre mesos i el pressupost adjudicat ha estat de 144.883,98 euros (IVA inclòs).

Per altre costat, l'empresa Edifisa Enter és l'adjudicatària de l'execució de les obres del carril per a bicicletes de l'avinguda de Falset. A banda d'haver ofert la millor proposta econòmica, ja que s'ha adjudicat amb un pressupost de 129.545,30 euros (IVA inclòs) i el de licitació era de 196.110,00 euros, l'empresa asconenca també ha ofert un termini de garantia addicional de cinc anys i ha reduït el termini d'execució dues setmanes, és a dir que el carril es realitzarà amb dos mesos i mig.

El nou carril bici circularà entre el carrer de Recasens i Mercader i el carrer de Joan Fuster i donarà continuïtat al carril de bicicletes que actualment està en servei entre l'avinguda dels Països Catalans i el carrer de Recasens i Mercader. A diferència del carril de l'avinguda de Salou, aquest projecte defineix que el vial anirà segregat a la calçada, però també hi haurà un carril bici, de 3 metres d'amplada, per a cada sentit de la circulació i es delimitarà l'espai per a bicicletes dels vehicles amb elements d'abalisament de cautxú que reforçaran la seguretat viària.

Els dos projectes s'emmarquen en el Pla Específic de la Bicicleta de Reus. En aquest es té en compte la perspectiva de gènere per aconseguir una ciutat més igualitària i segura. Així, s'ha tingut en compte que el nou disseny respongui sempre a una millora quant a la inclusivitat i la mobilitat feminista através d'elements urbanístics.

tracking