Diari Més

Política

El PSC estudia incorporar persones alienes al partit a la llista electoral

Guaita anuncia que els pilars del programa seran les persones, la sostenibilitat i la ciència

La candidata a l'alcaldia de Reus pel PSC, Sandra Guaita.

El PSC presenta els eixos principals del seu programa per «transfromar Reus»PSC Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sandra Guaita, alcaldable del grup municipal del PSC a Reus, va informar ahir que, tot i que la llista electoral encara no s'ha definit totalment, els socialistes tenen la intenció de comptar amb persones de la ciutat que no formen part de la formació. Per ara, Guaita prefereix no avançar noms i «respectar la privacitat d'aquells que han de fer un procés per a ser conscients que podrien passar a ser regidors de l'Ajuntament». La candidata a l'alcaldia també va avançar els pilars fonamentals del programa electoral del PSC a la ciutat, que seran «les persones, la sostenibilitat i la ciència i la innovació». A partir d'aquests eixos, la formació socialista es troba elaborant el programa, que en els pròxims mesos anirà desgranant.

Guaita va confirmar que la llista del PSC per a les eleccions del mes de maig serà cremallera –on homes i dones tindran una representació del 50%– i pot estar formada per reusencs independents a la formació socialista, ja que «és més important compartir el projecte de ciutat que les sigles polítiques», va afirmar la candidata. Mentre acaben de concretar la llista electoral del PSC a la capital del Baix Camp, els socialistes també redacten el seu projecte, que té l'objectiu de «transformar Reus», segons apunta Guaita. Els socialistes han afirmat Sempre que el seu propòsit és obtenir 10.000 vots i vuit regidors i que estan disposats a pactar amb «quasi tots els grups, a excepció de Vox, sempre que vulguin parlar de ciutat i no només de voler ser alcaldes», matisava Guaita.

El grup municipal remarca que el seu programa estarà format a partir de les campanyes que han fet: «Amb el procés participatiu Tu Fas el Canvi, vam rebre 1.000 propostes que es tindran en compte, però també s'inclourà el que hem treballat als diversos barris amb el porta a porta, les assemblees o els diferents vermuts i carpes», explicava Guaita, que afegia que «també hem incorporat propostes que ja hem presentat en plenaris municipals i que no s'han executat, perquè estem involucrats amb la ciutat». De fet, el primer dels punts forts que guiarà l'estructura del programa seran les persones, «perquè està en el nostre ADN socialista», va destacar la candidata, que va afirmar que la intenció és «convertir l'administració en una de més pròxima i oberta a la ciutadania».

Respecte al segon dels eixos del seu projecte, el de la sostenibilitat, Guaita apunta que «a part que tenim una responsabilitat amb el planeta, creiem que hem d'afavorir que la ciutadania pugui viure de manera més saludable i amb menys contaminació». Els socialistes volen que la ciutat sigui més verda, «amb més parcs i més arbres, que permetin que les emissions de CO₂ siguin absorbides per la mateixa ciutat», explicava la candidata a l'alcaldia.

«Tal com tradicionalment hem estat, volem fer de Reus ciutat de la Ciència i la Innovació», va afirmar Guaita. Amb el tercer dels eixos, els socialistes asseguren que col·laboraran amb la universitat i les empreses que «són pols tractors i, per tant, els estirarem per aconseguir-ho». Aquest és un eix que ja va avançar la socialista durant la ponència que va dur a terme amb Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació, fa dues setmanes, durant la seva visita a la ciutat.

tracking