Diari Més

Reconeixement

La Confiteria Padreny de Reus rep el títol de 'Més valor històric' de la Fava de Cacau

La pastisseria reusenca ha estat escollida com una de les 50 millors de Catalunya i reconeguda per la seva trajectòria de 207 anys

Imatge d'algunes de les pastisseries catalanes premiades en categories especials.

La Confiteria Padreny de Reus rep el títol de 'Més valor històric' de la Fava de CacauCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Des del 1815, la Confiteria Padreny ha estat sempre encapçalada per la mateixa família. Són 207 anys pels quals hem passat sis generacions, sempre mirant d'estar al dia i, a la vegada, oferint el toc tradicional». Glòria Vicheto, actual administradora de la Confiteria Padreny, del carrer de l'Hospital de Reus, va recollir aquest dissabte dos reconeixements per al seu establiment. Per quart any consecutiu, la confiteria va ser reconeguda amb un premi Fava de Cacau, una distinció de les cinquanta millors pastisseries catalanes que se celebra durant la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, integrat, a la vegada a la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica. A més, enguany també ha rebut el títol de Més valor històric, amb el qual es va reconèixer «l'elaboració artesanal i tradicional de productes, així com la innovació constant sense perdre la tradició», segons l'organització.

Poques pastisseries catalanes tenen una història tan llarga i familiar com la de la confiteria reusenca i, a més, oferint un producte que continua sent del millor que hi ha a Catalunya. «Per sort, enguany hem tornat a ser escollits entre els 50 millors de Catalunya, ja que és un premi que volem mantenir durant moltes edicions», explica Vicheto.

Al llarg dels seus 207 anys d'història, la confiteria ha comptat amb un obrador artesanal on realitzen els productes de manera tradicional. Els blaiets, els bunyols de vent o el menjar blanc, són algunes de les seves especialitats. Ara bé, el món del salat no l'abandonen, sinó que també elaboren plats per a celebracions. «Per a nosaltres és una gran alegria ser escollits perquè hi ha moltes pastisseries i moltes que ho fan bé i destaquen», afirmava l'administradora. Vicheto envia un missatge de tranquil·litat als amants dels dolços de la seva confiteria, ja que confia que «el meu fill petit, de 21 anys, continuarà amb el negoci. Estudia cuina i és un món que sembla que li agrada», tot i això, la pastissera feia broma apuntant que «no es pot dir gaire fort, no se sap mai».

La reusenca no va ser l'única pastisseria del territori reconeguda aquest cap de setmana. La Pastisseria Cal Jan de Torredembarra va rebre el premi a la millor del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquesta també va ser guardonada fa dos anys per tenir el millor Panettone Artesà de Xocolata d'Espanya. Pel que fa a les comarques del Penedès, la Fava de Cacau ha recaigut en L'Obrador del Vendrell.

Els guardons Fava de Cacau de Sant Vicenç dels Horts van comptar amb un jurat coordinat per l'especialista Marc Balaguer i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat. La Mostra Internacional de Pastisseria del 2023 també va acollir la primera convocatòria del concurs d'escoles de pastisseries de Catalunya, que es va celebrar divendres i que va tenir l'Institut Dertosa com la primera classificada, seguida d'ESHOB i l'Institut Martí Dot.

Durant tot el cap de setmana, Sant Vicenç dels Horts va esdevenir la capital internacional de la pastisseria. Les demostracions de pastissers arribats de diferents països, com Itàlia, Portugal, Armènia i Equador, a més dels catalans i de la resta d'Espanya, van atreure un nombrós públic a la carpa de la Mostra, situada a la plaça de la Vila i que va comptar amb Lluc Crusellas, World Chocolate Masters 2022, durant l'acte inaugural.

tracking