Diari Més

Allà on no arriben les paraules

El reusenc Xavi Pinyol Caballé exposa la seva obra a 'Sinergies', que es pot visitar a la Sala Quatre de Reus fins al 18 de febrer

Xavi Pinyol amb el quadre 'Personalitats', que il·lustra el cartell de l'exposició.

Allà on no arriben les paraulesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte es va inaugurar a la Sala Quatre de la plaça de la Llibertat de Reus l'exposició Sinergies, una mostra que recull una quinzena d'obres del pintor reusenc Xavi Pinyol Caballé.

La mostra és un recorregut artístic i cronològic del treball d'aquest jove artista que va començar a pintar a l'edat de vuit anys. «Més endavant vaig rebre una formació acadèmica que em va servir per aprendre totes les bases de l'art. A partir dels 18 anys, vaig començar a desenvolupar una idea més pròpia, un estil més expressiu, treballant molt amb el traç i els colors, perquè fos molt meu», explica Pinyol. Ara, amb 23 acabats de fer, ja té prou obra per a mostrar el seu camí vital i artístic en una exposició. «Cada obra té una mica de l'anterior, com si fos un camí», apunta.

Una bona síntesi de tot plegat són el títol i el quadre que Pinyol ha escollit perquè siguin el cartell de l'exposició. «Sinergies és una paraula que expressa la unió d'elements diferents per formar una sola cosa. Em va semblar que té molta relació amb el meu jo com a artista», afirma. Tampoc és casual el quadre que il·lustra el cartell, la pintura Personalitats: «En general, per fer una obra tardo relativament poc, i la feina sorgeix a través d'un procés positiu. Però amb aquesta pintura m'hi vaig barallar molt, la vaig començar i acabar moltes vegades. Per això em va semblar molt bonic que el resultat final m'agradés tant. A més, va ser el primer quadre on vaig començar a fer un traç diferent».

L'exposició de la Sala Quatre és la primera que el Xavi fa a Reus. Així i tot, la seva obra ja ha estat mostrada en espais com Montbriart, les galeries artAMILL i Constantí Art, o el Castell del Paborde de la Selva del Camp. La culminació de tot plegat, però, li va arribar el passat mes de desembre, quan va ser seleccionat per exposar a la Barcelona International Art Fair (FIABCN), un esdeveniment que aplega artistes de fins a 65 països d'arreu del món. «Jo era el més jove i l'experiència va ser molt interessant, sobretot per l'oportunitat de mostrar el meu treball i de conèixer professionals que fa molts anys que treballen», detalla.

En aquest moment l'artista, que viu a Castellvell, assegura «haver passat una primera fase d'aprenentatge» i trobar-se «en un moment d'experimentació» que li ha de servir per «trobar un camí que es comença a definir », en el qual es vol centrar en «experimentar i trobar noves textures». El que ell vol pintar, conclou, «és allò que de vegades no es pot definir amb paraules, el meu punt de vista sobre les coses i el meu entorn d'una manera visual».

tracking