Diari Més

Veïnal

L'AV del barri Mare Molas de Reus reclama fanals més alts per evitar els actes incívics

Els veïns han presentat la seva petició als Processos Participatius 2022 que aquesta setmana han començat la fase de votació

Imatge del carrer Mare Molas, on els veïns demanen que es canviïn els fanals per uns de més petits.

L'AV del barri Mare Molas de Reus reclama fanals més alts per evitar els actes incívicsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació de veïns (AV) del barri Mare Molas reclama més il·luminació als seus carrers per evitar actes incívics i augmentar la seguretat del barri. Concretament, el que els veïns proposen és que s'implantin nous fanals que no siguin tan alts com les que hi ha ara.

Segons explica Agustí Dosaiguas, president de l'AV de Mare Molas, «els fanals són més alts que els arbres i, quan aquests tenen moltes fulles, tapen la llum i els carrers queden foscos». Dosaiguas assegura que això «fa que algunes persones s'amaguin pels carrers del barri per a consumir drogues a la via pública. La droga al barri no s'ha erradicat». El president de l'associació veïnal també afirma que, per la mateixa raó, el barri no és prou segur. De fet, apunta que, durant les passades festes de Nadal, es van cometre tres robatoris en establiments de la zona; dos al carrer Mare Molas i un altre al d'Alcalde Bertran.

«I aquests només són els que jo sé, que potser hi ha hagut més», afegeix el president de l'AV. Tot i això, Dosaiguas destaca la tasca dels agents de la unitat del servei de Policia de Proximitat: «Ens ajuden molt i, a més, amb el seu programa ens avisen del que fan i, a qualsevol avís, assisteixen ràpidament».

Per a fer arribar la petició de la millora lumínica al consistori, l'associació de veïns va presentar un projecte als Pressupostos Participatius 2022. En aquesta proposta, que va ser acceptada pels tècnics del procés participatiu que s'ha engegat aquesta setmana, es demana que se substitueixin tots els fanals del carrer Mare Molas per uns que, «com a molt, mesurin 4 metres d'alçada». La proposta, que s'ha inclòs dins de la categoria de projectes grans perquè es calcula un pressupost de 150.000 euros, va rebre vuit vots fins ahir.

Dosaiguas també destaca que «estem fent una proposta que permetria reduir el consum elèctric, perquè no cal tanta potència, a la vegada que es generaria més llum». A més, Dosaiguas considera que «aquest canvi també és necessari que es faci a tota la ciutat, perquè a tots els carrers passen coses i a tots hi falta més il·luminació».

tracking