Diari Més

Infraestructures

L'Hospital Sant Joan de Reus renovarà laboratoris clínics, vestidors i el Banc de Sang

El projecte té un pressupost d'1,6 milions d'euros per reubicar els serveis hospitalaris en espais que estan desús

Imatge d'arxiu de l'Hospital Universitari Sant Joan en el seu interior.

L'Hospital Sant Joan de Reus renovarà laboratoris clínics, vestidors i el Banc de SangOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus renovarà algunes de les seves instal·lacions, com el Banc de Sang, laboratoris d'anàlisis clíniques i vestidors. Amb un pressupost d'1.610.910,46 euros (IVA inclòs), el centre sanitari ha tret a concurs públic la reforma dels tres espais, dividits en tres lots, per «les necessitats que té de continuar prestant un millor servei assistencial i passar a ocupar nous espais existents», segons indica el projecte.

Es tracta d'una reubicació dels serveis del centre, de tal manera que a la zona actual de laboratoris d'urgències, a la planta soterrània de l'edifici, s'hi afegiran els d'anàlisis clíniques i uns vestidors per al personal mèdic. A la vegada, el Banc de Sang, que es troba en aquest mateix espai, es traslladarà a la planta baixa. L'edifici de l'Hospital Sant Joan compta amb un total de 93.000 metres quadrats. Quan es va construir, tot i que el trasllat dels serveis de l'antic centre es va anar fent progressivament, es van preveure alguns espais buits i sense distribuir per a disposar-ne segons les necessitats futures. Concretament, l'espai on s'ubicaran els nous laboratoris clínics és de 743,53 metres quadrats i es troba a la planta soterrània.

Aquesta superfície comprèn, actualment, tres zones delimitades: el Banc de Sang, el laboratori d'urgències i un espai en desús. El projecte licitat indica que els dos primers s'unificaran. D'aquesta manera, es convertirà en una única zona de treball de laboratori d'analítiques clíniques, que inclourà el d'urgències. Aquest primer lot té un pressupost de 719.547,10 euros i un termini d'execució de sis mesos.

Pel que fa a l'espai en desús restant, se'n preveu la seva adequació i habilitació per destinar-lo a vestuaris del personal de l'hospital. Aquests donaran accés a dos zones destinades a magatzem i a una sala tècnica, a la vegada que es crearà una nova consulta. Aquestes obres, corresponents al tercer lot, tenen un termini d'execució de tres mesos i un pressupost de 540.336,05 euros.

L'empresa adjudicatària haurà de distribuir, en una superfície de 455,70 metres quadrats, una zona d'accés amb una contraporta que donarà pas a l'espai obert de vestuaris i taquilles, mentre que ubicarà la zona d'aigües a la part més propera al vestíbul de l'hospital, amb un passadís central que distribueixi els accessos a les diferents cabines, tant de dutxes com d'inodors.

Finalment, el Banc de Sang es traslladarà a la planta baixa de l'edifici, ja que segons la direcció de l'Hospital, és el millor lloc per ubicar-hi aquest servei. Actualment, en aquest punt hi ha un magatzem d'arxius clínics. Aquesta zona consta d'un accés principal que no es modificarà i, a partir d'aquí, s'ha de realitzar una redistribució per a crear una zona administrativa i de gestió juntament amb una sala de laboratoris i una zona de neveres. Aquests treballs, que s'inclouen en el segon dels lots del concurs públic, s'hauran de dur a terme en un termini de cinc mesos i tenen un pressupost de 351.027,30 euros (IVA inclòs).

tracking