Diari Més

Municipal

Reus reforça l'atenció a les persones en situació de vulnerabilitat per les baixes temperatures

Des de la Regidoria de Benestar Social, s'ha activat el reforç de trucades a les persones grans

Façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus reforça l'atenció a les persones en situació de vulnerabilitat amb motiu de les baixes temperatures. Es tracta d'una activitat coordinada pels diferents departaments municipals amb l'objectiu d'informar la ciutadania i d'atendre a les persones que ho puguin necessitar. En aquest sentit, treballen conjuntament Benestar Social, Guàrdia Urbana, Emergències i Protecció Civil, Brigades Municipals i Salut.

En concret, des de la Regidoria de Benestar Social, des de l'Àmbit de Gent Gran s'ha activat el reforç de trucades a les persones grans en situació de vulnerabilitat a través de l'empresa de Teleassistència i l'Equip de Sensellarisme en coordinació amb Creu Roja i la Guàrdia Urbana ofereix mantes, begudes calentes i allotjament temporal a les persones que es puguin localitzar al carrer o en llocs on faci molt de fred.

En situacions de risc per fred, l'Ajuntament de Reus també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a prendre les mesures de prevenció específiques que siguin necessàries.

Al mateix temps, es recorda al conjunt de la ciutadania que en cas de detectar una persona en situació d'emergència amb motiu del fred, pot trucar al telèfon 977 01 00 34 de Benestar Social en horari laboral o al 092 de Guàrdia Urbana en qualsevol moment.

Així mateix, la col·laboració de la Guàrdia Urbana amb els voluntaris de Protecció Civil s'estén a totes les situacions de prevenció de riscos que poden tenir lloc a la ciutat.

Consells d'autoprotecció en cas de fred intens Consells preventius: - Informar-se de la previsió del temps i de les instruccions de les autoritats. - En cas d'haver-se de desplaçar, consultar l'estat de la xarxa viària. - Estar atents a familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran. -En situació d'emergència, informar-sea través dels mitjans de comunicació i els canals oficials de les autoritats. A casa: -Revisar la calefacció i mantenir en bon estat calderes i aparells de combustió. - Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats. En cas demareig, ventilar immediatament i, si cal, trucar al 112 o al 092. - Evitar utilitzar espelmes. Si és l'única alternativa, posar-les en espalmatòries. - Tenir preparats aparells de comunicació, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola. -En zones aïllades, mantenirun rajolí d'aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin. -Disposard'una reserva d'aigua per si el subministrament queda afectat. - En cas dereg automàtic, tancar-lo i evitaractivitats que puguin mullar els carrers com regar o fregar. A l'exterior: -Evitarcanvis sobtats de temperatura. - Evitarque surtin al carrer nadons, gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. En casde sortir, evitarespais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure's. -Vestir-seamb roba i calçat adequat. Posar-se diverses capes. - Protegir-sela cara i el cap. Tenira mà guants i bufanda. Evitar l'entrada d'aire fred directa als pulmons. - No ingeriralcohol: pot donar una falsa sensació de calor. - Adeqüar al fred l'activitat professional, esportiva i de lleure. En cas d'agafar el vehicle: -Fer-ho només si és necessari. Consultarla informació meteorològica i del trànsit. - Portarel dipòsit de combustible ple i cadenes. - Revisarpneumàtics, el líquid anticongelant, estat de les bateries, llums i frens. - Portarroba d'abrigar, un telèfon mòbil i el carregador, aigua i aliments energètics. - A dins del cotxe, en cas de tenirla calefacció engegada, renovarl'aire de tant en tant. -Anaramb compte amb les plaques de gel.

tracking