Diari Més

Urbanisme

La transformació del raval Santa Anna de Reus es reprèn al carrer de Salvador Espriu

El 40% del pressupost ja s'ha executat i al final es concentraran les actuacions que són més cares, com l'asfaltatge o el mobiliari urbà

El carrer Salvador Espriu, per on s'han reempres les obres de transformació del Raval Santa Anna.

La transformació del raval Santa Anna de Reus es reprèn al carrer de Salvador EspriuAnna González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del raval Santa Anna s'han reprès després de l'aturada de la campanya de Nadal. Les actuacions, des d'aquest 2023, s'estan concentrant al carrer de Salvador Espriu, inclòs en la segona fase.

En aquest carrer, les tasques que està realitzant l'empresa adjudicatària del contracte, Garcia Riera SL, consisteixen a refer la vorera i els treballs previs a l'asfaltat final, així com la jardineria, la instal·lació de serveis i l'aportació de tecnologia de la informació i la comunicació, com ara les pilones automatitzades que permetran garantir l'accés dels vehicles, llegint les seves matrícules. El pressupost de la reforma és de 721.890,99 euros (IVA inclòs), del qual ja s'ha executat un 40%, segons apunten fonts municipals. Cap al final de les obres, que es preveu que acabin al març, es concentraran les actuacions de més pressupost, com el mobiliari urbà o l'asfaltatge.

Cal destacar que la reforma comptarà amb elements similars als de la primera fase, que comprenia el tram entre la plaça del Prim i el carrer de Santa Anna, com els parklets, jardineres, cadires, taules i bancs de fusta. Aquests, segons l'Ajuntament, tenen l'objectiu de crear nous espais de relació. Amb tot, i de la mateixa manera que es va fer en el tram completat, en aquesta segona part també es deixaran pel final les instal·lacions de les pilones automàtiques.

La transformació del raval i el carrer de Salvador Espriu en un tram per a vianants, basada en la necessitat del consistori de potenciar la mobilitat sostenible, va començar el passat mes d'octubre i es va aturar el 25 de novembre, coincidint amb l'encesa de llums i l'inici de la campanya Reus, un Nadal per Gaudir. Des d'aquest mes de gener, l'empresa adjudicatària ha continuat els treballs, que actualment s'han completat en un 70%.

El projecte indica que les actuacions que s'estan realitzant actualment a les voreres de Salvador Espriu tenen l'objectiu de mantenir el granit existent, a excepció del tram que s'està enderrocant, que va des de l'entrada de l'aparcament Simonet fins al raval. Les dimensions de les voreres d'ambdós costats també es mantindran.

Pel que fa a l'accessibilitat d'aquest carrer, donat que amb el nou paviment desapareixeran les barreres arquitectòniques, s'ha previst la col·locació de paviment d'advertència al carrer de l'Amargura. En aquesta via es mantindrà l'arbrat actual i es construiran parterres de xapa, on es plantaran arbusts. Respecte al raval, l'aspecte final donarà continuïtat al del primer tram.

Els comerços de la zona anhelen el moment que es donin per acabades les actuacions, ja que els treballs del primer tram han ajudat a millorar l'activitat dels establiments que hi ha, tot i que desconeixen la regulació exacta de l'accés a vehicles que s'instaurarà. Aquest projecte compta amb finançament Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

tracking